Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan ‘Sıfır Atık’ Projesi kapsamında Niğde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından başlatılan “Ülkemi Seviyorum Evimden Getiriyorum” projesine Niğdeli vatandaşlar destek verdi.

Niğde Çevre ve Şehircilik İl müdürü Hamdi Görkem Gençtürk, “İl Müdürlüğümüzde başlatmış olduğumuz “Ülkemi Seviyorum Evimden Getiriyorum” projemize halkımızda destek vermeye başlamışlardır. Projemize destek veren Sayın Bakiye Yücel ve Sayın Selahaddin Yücel’e desteklerinden dolayı İl Müdürlüğümüz olarak teşekkür ediyoruz. Atıkların kontrol edilmesi ve gelecek nesillere temiz bir çevre hedefiyle çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Niğde Çevre ve Şehircilik Müdürü Hamdi Görkem Gençtürk, sürdürülebilir kalkınma çerçevesinde atıkların kontrol altına alınması ve disipline edilmesi için Sıfır Atık Projesi'nin geliştirildiğini söyledi.

Gençtürk, “Bakanlığımız tarafından ülke genelinde başlatılan ‘Sıfır Atık Projesi’ni uygulamaya başladık. Bu kapsamda, örnek alan değil örnek olan bir il olabilmemiz için İlimizdeki tüm toplum kesimlerin projenin uygulanmasına ve yaygınlaştırılmasına etkin katılım sağlamaları ve destek vermeleri önem arz etmektedir. Sıfır Atık Projesi'ni ilimizde de uygulamaya koymuş bulunmaktayız. Projenin uygulanmasında Niğde olarak hedefimiz İddialı olmak ve diğer şehirlere öncü olmaktır " diye konuştu.
 
Editör: TE Bilişim