Ulaştırma Memur- Sen Genel Başkanı Can Cankesen Niğde'de üyeler ile, sabah kahvaltısında buluşarak istişarelerde bulundu.

Bir lokantad'da düzenlenen sabah kahvaltısının ardından Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Can Cankesen gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Başkan Cankesen yaptığı açıklamada ise şunları söyledi: “Sabah Niğde’de öğlen Kayseri’de akşam da Kayseri’de olmak üzere 3 divan toplantısı yapalım istedik. En azından yapılacak olan toplu sözleşme öncesinde nedir ne değildir sizlerle istişarede bulunalım diyerek yanınıza geldik Allah nasip ederse bugün burada bir arada olacağız. Tabi burada aldığımız önerileri ayın 24 ünde devlete bildireceğiz. 1 ağustos itibariyle de toplu sözleşme görüşmeleri başlayacak. Biz devletten 2 lira 20 kuruşu karşılamasını istemiyoruz biz devletten bizim isteğimiz nöbete geldiğimizde vardiyaya geldiğimizde işe geldiğimizde kaç öğün çalışıyorsak onun karşılığı olarak maaşımıza yansımasını istiyoruz. Her ilde yemek fiyatları başka mesela Niğde’nin domatesi güzel oturur domatesimi yerim. 2 lira 20 kuruş yemek desteği olmaz. Yeter ki benim param nakti olarak verilsin. Dördüncü dönem toplu sözleşmenin hayırlı olmasını istiyorum. Çalışma ve emeklilik hayatını katkıda bulunmasını cenabı Allahtan diliyorum.” dedi.

Daha sonra Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Can Cankesen ile sendika üyeleri Ömer Halisdemir’in kabrini ziyaret ettiler.
 
Editör: TE Bilişim