Türkiye genelinde, Ufka Yolculuk adıyla bu sene 5. si yapılan Bilgi ve Kültür Yarışmasının Niğde il ödülleri, Osman Bey Otel Konferans Salonunda, Pazar günü düzenlenen törenle sahiplerine teslim edildi.

2013 yılından beri düzenlenen yarışma, İslam’ın Temel Eserlerini esas alarak tüm topluma hitap etmesi açısından birçok yarışmadan farklılık arz etmektedir. 2013 yılında Ömer Nasuhi Bilmen’in “Büyük İslam İlmihali” ile başlayan yarışma, 2014 yılında “Kuranı Kerim Meali”, 2015 yılında “Peygamberler ve Tevhid Mücadelesi”, 2016 yılında “Riyazüs Salihin” Hadis kitabı ve 2017 yılında ise ikince kez “Kuranı Kerim Meali”nden yapılmıştır. 2017 yılında Dünyada 93 ülkede internet üzerinden online olarak  yapılan yarışma; Türkiye genelinde 81 il, 893 ilçe, 2557 bina ve  14,369 gözetmen eşliğinde yapılmıştır. 588.450 yarışmacının başvuru yaptığı yarışmaya Niğde ilimizden de 2200 kişi yarışmaya başvuruda bulunmuştur.

Türkiye geneli dereceye girenlere Umre ödülünün verildiği yarışmada, Niğde ilimizde dereceye giren toplamda 15 yarışmacıya, Niğde Belediyesi; Demiray İnşaat ve Mavi Market-İnşaat sponsorluğunda, Dizüstü Bilgisayar, Bisiklet ve Tablet Bilgisayar hediye edilmiştir.

Server Gençlik ve Spor Kulübü tarafından organize edilen yarışma, Niğde ilimizde Cevher Gençlik, Spor ve İzcilik Kulübü ile Niğde Çağrı Derneği tarafından organize edilmiştir. Kaybedeni Olmayan Yarışma, sloganıyla ortaya çıkan Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları, Türkiye’nin en büyük özel yarışma organizesi olma özelliğini taşımaktadır. Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları, önümüzdeki yıllarda da hız kesmeden devam edecektir.
 
Editör: TE Bilişim