AB Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulu (UDYK) 2014 yılı 1. Toplantısı Niğde Valisi Necmeddin Kılıç’ın katılımıyla Niğde Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleştirildi.



Toplantıya UDYK üyesi kurumların yanı sıra kurum müdürleri ile kurumların proje birimi çalışanları iştirak etti.

Vali Kılıç yaptığı açılış konuşmasında: “Türkiye’nin Avrupa Birliğine uyum sürecinde ilimiz kamuoyunda farkındalığın artırılması, bununla birlikte Avrupa Birliği mali kaynaklarının; kamu kurumları, sivil toplum örgütleri, özel kuruluşlar ve kişiler tarafından daha verimli kullanılması konularında Valiliğimizin daha etkin hale getirilmesini amaçlıyoruz. Bu amaca yönelik olarak Valiliğimiz bünyesinde Proje Destek ve Uygulama Birimi oluşturduk. Böylece AB projelerinin daha aktif olarak takibi ve duyurulmasını, bunun yanında ilimizin diğer hibe kaynaklarından da maksimum seviyede yararlanmasını hedefliyoruz.”dedi.

İki oturum şeklinde gerçekleşen toplantının 1. Oturumunda AB proje destekleri konusunda genel bir bilgilendirme yapıldı. 2. Oturumda ise Erasmus+ programı kapsamında desteklenecek projelerin hazırlanma aşamasında karşılaşılabilecek sorunlar ile çözüm önerileri konuşuldu. 


Editör: TE Bilişim