Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) eğitim faaliyetleri kapsamında Niğde’nin Altunhisar ilçesine bağlı Karakapı Kasabasında 210 öğrenciye istismarın psikolojik boyutu ve bedensel söz hakkı eğitimi verildi.

UCİM Niğde tarafından 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü kapsamında Niğde’nin Altunhisar İlçesi Karakapı Kasabasında, Karakapı İlkokulunda 210 öğrenciye istismarın psikolojik boyutu ve bedensel söz hakkı eğitimi ve 15 öğretmene çocuk istismarına yönelik farkındalık eğitimi verildi.

Karakapı İlkokulu Salonunda gerçekleştirilen etkinlikte UCİM Niğde İl Sorumlusu Arzu Şahan Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği’nin (UCİM) tanıtımını yaparak, derneğin amacı, çalışma prensibi ve misyonu ile ilgili bilgiler verdi.

UCİM Niğde Rehabilitasyon Koordinatörleri Gülşah Kılınç ve Rabia Gökçe istismarın psikolojik boyutu ve bedensel söz hakkı eğitimi konusunda önemli bilgiler aktardı. Konuşmacılar, çocuk istismarı ve türleri çocuklarda özel bölgelerin öğretilmesi, istismarın önlenmesi ve yapılması gerekenleri anlattı.

Kahraman Şehidimiz Hikmet Aslan, Son Yolculuğuna Uğurlandı Kahraman Şehidimiz Hikmet Aslan, Son Yolculuğuna Uğurlandı

UCİM Niğde Saha ve Etkinlik Koordinatörü Avukat Kübra Batı ise çocuk istismarının Türk ceza Kanunundaki yerini, istismarın hukuki boyutu hakkında bilgilendirme yaparak, çocuklara karşı işlenen suçların cezalarını ve bu suçların sonuçlarını özetledi.

İlkokul öğrencilerine, bedensel söz hakkı ve farkındalık eğitimleri ile iyi dokunuş, kötü dokunu, mahremiyet eğitimi veren UCİM Niğde’nin bu faaliyetine Altunhisar İlçe Şube Müdürü Ergun Doğan ve Ferhat Dağcı, Altunhisar Jandarma Komutanı Ahmet Doğan, Altunhisar İlçe Emniyet Amiri Bektaş Kaya, Karakapı İlkokulu Müdürü Mehmet Kılıç ve öğretmenler katıldı.

Eğitimlerin ardından okul bahçesinde çocuklara çeşitli ikramlar yapılırken, yüz boyama vb. etkinlikleri ve oyunlarla çocuklar hoşça vakit geçirdiler.

UCİM Niğde İl Sorumlusu Arzu Şahan eğitim programı sonrası yaptığı açıklamada, hedeflerinin Niğde genelinde özellikle ilçelerdeki okullardaki öğrencilere, velilere ve öğretmenlere ulaşmak olduğunu belirterek, “UCİM derneği olarak okullarımızda çocuklarımıza, velilerimize ve öğretmenlerimize ulaşarak, istismar konusunda farkındalık oluşturmak için çocuklarımızı koruyucu önlemlerden bahsederek, hem sosyolojik hem de hukuki bağlamda gönüllü ve uzman eğitimcilerimizle eğitimler veriyoruz. Bugün Karakapı İlkokulundaki öğrencilerimiz kendilerini kötü bir şekilde yaklaşma ihtimali olan kimselere karşı kendilerini korumayı öğrendiler. Onları korumak en temel vazifemiz.

Bu etkinlikte bizlere destekleriyle yanımızda olan Altunhisar İlçe Kaymakamı Doğukan Mızrak başta olmak üzere, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ergun Doğan ve Ferhat Dağcı, Altunhisar İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Doğan, Altunhisar İlçe Emniyet Amiri Bektaş Kaya, Okul Müdürü Mehmet Kılıç ve UCİM koordinatörümüz ve gönüllülerimize çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim