Eğitim İş Niğde İl Temsilcisi Timur Özkan TÜSİAD'ın hazırlattığı ve çok tartışılan Anayasa taslağı hakkında bir basın açıklaması yaptı.

Timur Özkan açıklamasında şöyle dedi.
 
Değiştirilmek istenen birkaç satırlık Anayasa hükmü değil Cumhuriyet’in kuruluş felsefedir!.

TÜSİAD’ın Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu ruhunu yaşatmaya yönelik olarak Anayasa’da yer alan değiştirilemez hükümleri tartışmaya açan taslağı’nı kabul edilemez buluyor ve yaklaşımlarını kınıyoruz.
 
Türkiye; bağımsızlığına, egemenliğine, Cumhuriyetine ve Türk milletine yakışır ve yaraşır bir Anayasa’dan yoksundur. Toplumsal mutabakatın sağlandığı bir ortamda, tüm siyasi anlayışların, kamuoyunun, düşünce kuruluşlarının, üniversitelerin, sendikaların özgür ve   medeni bir ortamda yeni Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nı değerlendirmesi ve yine toplumsal bir mutabakatın eseri olarak çağına ve ulaşmak   istediği medeniyet seviyesine uygun bir Anayasa’yı hazırlayacak ve uygulamaya koyacaktır.
 
Bu noktada elbette, toplumun değişik katmanlarının değişik ve farklı görüş ve anlayışlarını kamuoyu ile paylaşmaları yararlı ve önemlidir. Ne var ki, toplumsal mutabakat konusu olmuş temel değer ve konuların ve asgari müştereklerin tartışma konusu yapılarak bir takım zümre ve çevreleri tatmin etme adına dile getirilmesi değersizdir, önemsizdir ve yeni, Sivil bir Anayasa özleminin önündeki en büyük engel olacaktır.
 
Zira sadece Anayasa metnini bir sivilin hazırlamış olması onu sivil bir Anayasa yapmaya yetmez!
 
Bu çerçevede Cumhuriyet’in kazanımlarına koşulsuz sahip çıkan, Atatürk ilke ve devrimlerini özümsemiş, demokratik, özgürlükçü ve herhangi bir sınıf ve zümrenin egemenliğine değil; doğrudan millet iradesine dayanan,halkçı bir Anayasa için katkı sunulması ülkemiz adına bir görevdir.
 
Yaşadığımız dünya bugünüyle ve yarınıyla bir tarihi dönemeçten geçmektedir. Yüzyıllardır en kanlı savaşların, en büyük çıkar mücadelelerinin yaşandığı Ortadoğu, bugün de en kanlı savaşların, en büyük mücadelelerin merkezinde bulunmaktadır ve Emperyalizm iyice arsızlaşmış zıvanadan çıkmıştır.
 
Şüphesiz; her yönüyle yaşadığımız gerçeklik, yarını bugün olduğundan daha öngörülemez kılmaktadır. Bu noktada, elbette ülkemiz ve ulusumuz açısından son derece önemli olan ve korunması gereken şey; birlik ve beraberliğimizin, üniter yapı ve bağımsızlığımızın,laik cumhuriyetimizin yaşanan fırtınadan herhangi bir zarar görmeksizin muhafaza edilmesidir.

 
Bu çerçevede, Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu ve Eğitim-İş olarak Anadolu topraklarının maddi ve manevi zenginliğini tadan, bu topraklarla var olan herkesin, bu toprakları aydınlık, bağımsız ve onurlu bir ülkeye dönüştürmeye yönelik çaba harcarken Türk Devriminin büyük önderi Atatürk’e ve kurucu iradeye saygı göstermesini bekliyoruz.

 
TÜSİAD tan, ülkeyi içinden çıkılmaz bir kaosa sürükleyeceği kesin olan anlamsız “bölünme-mutluluk” denklemi yerine “sömürü-mutluluk” denklemi üzerinde kafa yormasını, insanlığın mutluluğuna pranga vuran sömürü düzeni hakkında da ,sömürülenlerin,ezilenlerin mutluluğunu gözetecek değerlendirmelerde bulunmasını bekliyoruz.
 


Editör: TE Bilişim