Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde, Tarihçiler Kulübü aracılığıyla düzenlenen, “Türklerde Askeri Musiki ve Çalıcı Mehter” konulu konferans, katılımcıların beğenisini topladı.

Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezinde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlyas Gökhan, akademik ve idari personel ile öğrencilerin katılımıyla düzenlenen konferansa, üniversite Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı öğretim üyesi Doç. Dr. Timur Vural konuşmacı olarak katıldı.

Türklerde musikinin ilk kaynaklar üzerinde tespitinin sergilenmesi ile başlayan etkinlikte Doç. Dr. Timur Vural, Hun, Göktürk, Uygur Devletlerinde askeri musikinin hususiyetleri hakkında katılımcılara detaylı bilgiler verdi.

Büyük Selçuklu Devleti ile Türkiye Selçuklu Devletlerinde Nevbet Takımının karakteristik özelliklerine de değinen Doç. Dr. Timur Vural, Osmanlı’nın kuruluşundan, tarih sahnesinden çekilinceye kadar olan dönemindeki mehter geleneği, teşkilatı, çalıcıları ve savaşlarda almış oldukları rolleri örneklerle vurgulayarak katılımcılarla paylaştı.

Etkinlik, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlyas Gökhan tarafından Doç. Dr. Timur Vural’a katkılarından dolayı teşekkür belgesi takdiminin ardından sona erdi.

 
Editör: TE Bilişim