Yenilikçi İnşaat Kulübü aracılığıyla düzenlenen etkinliğe; Rektör Prof. Dr. Adnan Görür, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Alp ve Prof. Dr. Mustafa Bayrak, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi Salon 1923’te düzenlenen ve Japon Yüksek İnşaat Mühendisi Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki’nin konuşmacı olarak katıldığı program, 1999 Marmara Depremi’ni anlatan video gösterimi ile başladı.

Depremler ile ilgili bilgilerin verildiği etkinlikte konuşma yapan Yoshinori Moriwaki, binaların yapımında kullanılan malzeme ve teknik özelliklere dikkat edildiği takdirde depremlerin verdiği hasarın en aza ineceğine dikkat çekti.

Konuşmasında Türkiye ve Japonya arasındaki deprem benzerlikleri ve farklılıklarına değinen Moriwaki, ülkemizdeki deprem bölgeleri hakkında da bilgiler verdi.

Katılımın oldukça yüksek olduğu etkinlik, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Alp tarafından Yoshinori Moriwaki’ye plaket ve çiçek takdiminin ardından sona erdi.

 
Editör: TE Bilişim