Niğde Valiliğinden Yapılan Açıklamaya Göre “Türkiye ile Federal Almanya Cumhuriyeti arasında 1994 yılında imzalanan Gençliğe Yönelik Politikalarda İşbirliği Protokolü uyarınca devam eden gençlik ve gençlik alanında çalışan uzmanların değişimlerinin arttırılması amacıyla yeni işbirlikleri tahsis etmek, iki ülke arasında gençlik alanında mevcut işbirliğini sağlamlaştırmak ve güçlendirmek amacıyla "Gönüllülük" teması altında ikinci kez partner borsası düzenlendi.

 

Programın ana teması Türkiye ve Almanya'da ki gençlik çalışmalarında "Gönüllülüğün" önemi olup Partner Borsasında, iki ülke partnerleri fikir alışverişinde bulunarak, alt temalar oluşturmuşlardır. Alt temalar; Kültürel Paylaşımlar ve Gönüllülük, Sürdürülebilir Çevre Bilinci, Sosyal Eşitlik,  Engelliler İçin Uyum Çalışmaları, Gençlik ve Medya,  Spor ve Gençler olarak belirlenmiştir.  

 

"Gönüllülük" konusunda Türkiye ve Almanya'daki iki ülke örneğinin karşılaştırılması ve bilgi edinilmesinin sağlanması amacıyla gerçekleştirilen programa Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından seçilen 9 kişi katıldı. Niğde’den de Gençlik Lideri Ferhat Sevmez programa seçildi ve program kapsamında madde bağımlısı sokak çocukları konusunda çalışma imkânı buldu. “ dedi. 

Editör: TE Bilişim