Afyonkarahisar’da askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlamada 25 asker şehit oldu 8 asker yaralandı.

Dün akşam 21.15 sıralarında meydana gelen olayla ilgili Genel Kurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklama şöyle: 5 Eylül 2012 tarihinde saat 21.15 sıralarında, Afyonkarahisar’da konuşlu Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı’na bağlı mühimmat Depo Komutanlığın’da, el bombalarının depolandığı bir cephanelikte yapılan çalışma esnasında, henüz bilinmeyen bir nedenle meydana gelen patlama sonucunda, 25 askeri personel şehit olmuş, 4 askeri personel hafif şekilde yaralanmıştır. Elim olay sonucu hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve meslektaşlarına sabır, yaralarımıza acil şifalar dileriz denildi.

 

Afyonkarahisar kışla mevkiinde bulunan askeri mühimmat deposundaki el bombalarının tasnifi sırasında meydana gelen patlama kentte büyük korku ve paniğe neden oldu. Olay yerine çok sayıda itfaiye ve ambulans sevk edilirken olayın meydana geldiği askeri alana giriş çıkışlara izin verilmedi.

Ard ardına iki patlamanın meydana geldiği bölgenin çevresinde bulunan binaların deprem etkisi yaşadığı ve maddi hasar meydana geldi.

 

Şehit naaşları Ankara’ya gönderiliyor

Afyonkarahisar’daki patlamanın ardından Şehit olan askerlerin tanınmaz halde olan naaşları DNA testi yapılmak üzere Ankara’ya gönderileceği bildirildi. Şehit yakınlarından alınan DNA örnekleri ile şehitlerin DNA örnekleri karşılaştırılarak kimlik tespiti yapılabileceği bu işlemlerinde birkaç gün süreceği bilgisine ulaşıldı.

 

Terör saldırısı değil

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban yaptığı açıklamada; Mühimmat deposunda 5 gündür çalışma yapılıyordu. Bugün son günüydü. İlk patlamanın ardından ikinci bir patlama daha meydana geldi. Bölge son derece korunaklı olduğu için terör eylemi söz konusu olamaz. Olay tamamen bir kaza sonucu meydana gelmiştir. Yaralılarımız Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınmıştır” dedi.

Asker yakınları akın etti

Patlamanın olduğu bölgeye asker yakınları akın etti. Acının ve gözyaşının hâkim olduğu alana akın eden ailelerin acısı tarif edilemeyecek kadar büyüktü.

Borhaber.net olarak şehitlerimize Allahtan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. 

Editör: TE Bilişim