Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası – Eğitim-İş Niğde Temsilcisi Timur Özkan  “13 Mehmetçiğimizin şehit edilmesi ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.
 
Özkan açıklamasında şu görüşlere yer verdi.
 
 
14 Temmuz Perşembe günü Diyarbakır ili Silvan ilçesi kırsalında emperyalizmin işbirlikçisi ırkçı bölücü terör örgütünün saldırısı sonucunda, 13 Mehmetçiğimiz şehit olmuş, 7 Mehmetçiğimiz de yaralanmıştır. Bu acı haberle yüreklerimize ateş düşmüştür!..
 
         Mehmetçiklerimize Tanrı’dan rahmet, ailelerine ve bütün yurttaşlarımıza baş sağlığı ve sabır, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz.
 
         Saldırıyı gerçekleştiren emperyalizm destekli ırkçı-faşist bölücü terör örgütünü lanetliyoruz!..
 
         Mehmetçiklerimizin şehit edildiği gün, ırkçı-faşist bölücü örgütün siyasal uzantılarının Diyarbakır’da sözde “özerklik” ilan etmeleri, saldırganların amacının ne olduğunu açık seçik ortaya koymaktadır: Türk ulusunun kimliğini silerek Türkiye’nin ulusal bütünlüğünü ve toprak birliğini bölmek!
 
       Irkçı-faşist bölücü örgüt ve yandaşları, bu gücü ve cesareti nereden almaktadırlar?
 
Emperyalist ABD, Büyük Ortadoğu Projesi adı altında aralarında Türkiye’nin de bulunduğu pek çok ülkede etnik ve mezhepsel kışkırtmalar yoluyla çatışma ve bölünme ortamı oluşturmayı amaçlamıştır. Irak’ın işgali ve bölünmesinden sonra, ABD, ırkçı ve bölücü örgütü himayesine alarak Türkiye’ye karşı koçbaşı gibi kullanmaya başlamıştır.
 
         Ayrıca, AKP’nin başlattığı açılım politikası ve bölücülüğe karşı umursamazlığı, ırkçı-faşist bölücü örgüt ve yandaşlarına cesaret ve hareket serbestliği sağlamıştır.
 
         Bölücülerle girişilen anayasa ve diğer konulardaki pazarlıklar, ırkçı-faşist bölücü örgütün çıtayı yükseltmesine, terör eylemlerini şantaj ve pazarlık aracı olarak kullanmasına ortam hazırlamıştır.
 
         Emperyalizmin hedefinde yer alan ülkelerdeki bölücü ve terör örgütlerine “demokrasi” adına destek veren dünyaya kendince nizâmât verme iddiasındaki Hükümetin, ülkemizde herkesin gözü önünde cereyan eden meydan okumalar karşısında sessiz kalması oldukça manidardır.
 
         Atatürk e, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu değerlerine, Türk ulusal kimliğine karşı örtük bir savaş ve  mutabakat mı söz konusudur?
 
         Eğitim-İş  olarak,her ne pahasına olursa olsun Türk Devriminin Büyük önderi Mustafa Kemal Atatürk ün yolundan yürümeye devam edeceğiz.
 
        Laik Cumhuriyetimizin yıkılmayacağına, ulusumuzun ve vatanımızın bütünlüğünün korunacağına, ABD ve AB emperyalistlerinin bir kez daha yenileceğini ve planlarının boşa çıkartılacağına olan inancımızı ve güvenimizi bir kez daha vurguluyoruz.
 
 
Editör: TE Bilişim