Türk Sağlık-Sen Niğde Şube Başkanlığı tarafında, Mardin'in Nusaybin ilçesinde terörle mücadele eden güvenlik güçlerine 2 bin kişilik kişisel hijyen temizlik malzemeleri gönderildi. 

Türk Sağlık-Sen Niğde Şube Başkanı Adnan Özer, sağlık iş kolu oldukları için Nusaybin'de görev yapan asker ve polislere kişisel hijyen malzemeleri adı altında yardım kampanyası başlattıklarını söyledi. 


Sendika üyelerinden ve Niğde'de ki bazı sivil toplum örgütlerinden yardım aldıklarını söyleyen Özer, " 2 bin kişiye gidecek kişisel hijyen malzemeleri hazırladık. Bu malzemeler günü birlik malzemeler. Çorap, İç çamaşırı, diş macunu, diş fırçası,elastik bandaj ve oralarda elektrik kesintisi çok oluyor güvenlik güçlerimiz telefonlarını şarj etmeleri için power bank gönderiyoruz." şeklinde konuştu.

Niğde Emniyet müdürlüğünün Şanlıurfa ve Mardin emniyetiyle gerekli iletişimi kurarak çok yardımcı olduklarını altını çizen Özer şunları kaydetti: "Bizzat ben gidiyorum benimle birlikte yönetim kurulu şube başkanı arkadaşımız Mehmet Ballı ve disiplin kurulu üyemiz Namık Özdemir'de geliyor. Yardım verenler yardımları bizim götürüp götürmediğimizi sordular, bizde şahsen götüreceğimizi söyleyince bunun çok güzel olduğunu söylediler. Bu yüzden bir işletmeci arkadaşımız yardımların büyük bir kısmını kendisi karşıladı kendimizin götürmesi onu çok duygulandırdığı söyledi.

Nusaybin'e gidecek olan malzemelerin yanı sıra oradaki güvenlik güçlerine öğrencilerden duygularını ifade etmeleri için mektup yazmalarını istediklerini belirten Özer, "Öğrencilerimiz sağolsun mektup yazmışlar. Oğuzhan Erdem isimli bir öğrencide mektup yazmamış resim yapmış. Resimde ki Türk Bayrağını boya ile değil kendi kanıyla boyamış bizi çok duygulandırdı" dedi.



Editör: TE Bilişim