Eğitimci-Yazar Gazi Karabulut tarafından gerçekleştirilen sohbetin açılış konuşmasını Niğde Türk Ocağı Başkanı Doç. Dr. Metin Hakan Severcan yaptı. Severcan, Çanakkale zaferinin milli mücadeleye de bir başlangıç oluşturması yönü  ile Milli şuurun ve vatan duygusunun da daha müşahhas bir anlam kazandığını ifade etti.

Daha sonra slaytlar, videolar ve sunumlarla gerçekleştirilen Ocakbaşı konuşmasında Gazi Karabulut sohbetinde şu ifadelere yer verdi:“Çanakkale Savaşı, Birinci Dünya Savaşı içinde, tarihin en kanlı bölümünü oluşturur. Çanakkale Zaferini ortaya çıkaran kuvvet; 1914 yazında küçümsenen, değeri hakkında yanlış teşhis konan Türk Ordusu’dur Çanakkale Zaferi, Türk askerinin direnme gücünün, fedakarlık ruhunun ve vatanseverlik şuurunun bir abidesidir. Harpten önce kıymeti üzerinde tereddüt edilen Türk ordusu, iyi sevk ve idare edildiği zaman ehliyetli ellerde, bin bir yokluk ve zarurete rağmen neler yapmaya muktedir olduğunu dünyaya göstermiş ve Balkan yenilgisinin kara lekesini tertemiz kanıyla silmiştir.

İşte bu anlayış milli şuuru oluşturmuştur. O şuur “ Bizim milliyetçiliğimizin geçmişinde ve bugününde milletin derin kökleri vardır.” Anlayışı ile bir mazi ait köprüsü kurmuştur.Programın sonunda Şehitlerimiz için Kur’an okunup dua edildi.”



Editör: TE Bilişim