Ayrım gözetmeksizin insanlara yardım için çalışan Kızılay, 150’nci yılını kutluyor. 29 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası ve Kızılay’ın 150’inci yılı dolayısıyla Antalya’da bir dizi etkinlik gerçekleştirildi. Etkinliğe Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, Türk Kızılayı Niğde Şubesi Başkanı Bekir Mumcu ile Kızılay şube başkanları ve temsilcileri katıldı.

Türk Kızılayı Niğde Şubesi Başkanı Bekir Mumcu, Kızılay’ın 150’üncü yıl dönümünde Niğde’de de çeşitli etkinlikler düzenlendiğini söyledi. Her yıl 29 Ekim - 4 Kasım günlerinin Kızılay Haftası olarak kutlandığını söyleyen Şube Başkanı Mumcu, "Bu hafta içerisinde şube başkanlığı olarak okullarımızda yapacağımız Kızılay eğitimleriyle, resmi kurumlarımızda düzenlediğimiz kan bağışı organizasyonlarıyla ve kurum ziyaretlerimizle Kızılay Haftasını kutluyoruz" dedi.

Mumcu, “Kızılay’ın milletimiz açısından önemini vurgulamak ve Kızılay’ın karşılıksız sunduğu hizmetlere kamuoyu desteğini sağlamak açısından büyük önem taşımaktadır. Tüm okullarımızda çeşitli etkinliklerle kutlanan Kızılay Haftası, Kızılaycılık felsefesi ve temel ilkelerini tanıtmak ve benimsetmek, gerçekleştirdiği yenilikleri ve hedefleri konusunda kamuoyunu bilinçlendirme imkanı sunması açısından önemlidir. Türk Kızılay gönüllü olarak yürüttüğü tüm çalışmalarında vatandaşların desteğine ihtiyaç duymaktadır. Gerçekleştirilen çalışmaların doğru araçlar ile halkımıza aktarılması bu çalışmaların devamlılığına büyük katkı sağlamaktadır, Yılın 365 günü Kızılaycılar ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmamaktadır. Bu sebeple Kızılay’a gösterilen ilgi de bir hafta ile sınırlı kalmamalıdır. Unutulmaması gereken Kızılay’ın hepimizin Kızılay’ı olduğu, hepimizin bir gün Kızılay’a ihtiyacı olabileceği gerçeğidir.” dedi.
 
 
Editör: TE Bilişim