TÜRK-İŞ Niğde İl Temsilcisi Ali İhsan Daş Afganistan’da gerçekleşen elim kaza ve Çanakkale Zaferinin yıldönünümü ile ilgili bir açıklama yapmıştır.  


Başımız sağolsun…

“Afganistan’da Türk askerlerini taşıyan bir helikopterin, başkent Kabil'deki iki katlı bir eve çarptığını ve  kazada dokuzu subay, ikisi astsubay, biri uzman çavuş 12 Türk askerinin şehit olduğunu büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. 

Bu acı olayda kaybettiğimiz vatan evlatlarına Allah’tan rahmet, Türk Silahlı Kuvvetlerimize, milletimize, şehitlerimizin ailelerine ve yakınlarına başsağlığı ve sabır dileklerimizi iletiyoruz.” 

Türk-İş’ten Çanakkale Zaferi Mesajı

 

“Kasım 1914 ve 18 Mart 1915 tarihleri arasında Çanakkale Boğazı'nda cereyan eden bir dizi deniz savaşı, Türk tarihinin en şerefli sayfalarını dolduran birer zafer destanıdır.

Çanakkale Zaferini, büyük Türk Ulusuna, Atatürk gibi dahi bir lider hediye etmiştir. Türk bağımsızlık savaşı Çanakkale'nin sularında, Conkbayırı'nda ve Anafartalar'da verilen mücadele üzerine şekillenmiş; bu zaferler Türk Kurtuluş Savaşının mayası olmuştur. Dünya tarihine mal olmuş bu büyük zaferle, Türk Milleti vatan topraklarına nasıl sahip çıktığını en anlamlı bir şekilde göstermiştir.

Şehitleri Anma Günü olarak da kutlanan bu anlamlı günde, bu zaferi bize armağan eden Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla anıyor,  Çanakkale savaşlarında canlarını bağımsızlık ve vatan için feda eden kahramanlarımızı rahmetle, şükranla yadediyoruz. Türk Ulusu, bu dirilişi gerçekleştirenleri asla unutmayacaktır.”


Editör: TE Bilişim