Türk Dünyası Gazetecileri 26-29 Mayıs 2015 tarihinde, Rusya Federasyonu Tataristan Özerk Cumhuriyeti başkenti Kazan’da yapılacak olan “2. Türk Dünyası Gazeteciler Şurası”nda bir araya geliyor.

İlki, Eskişehir Valiliği, Kültür Başkenti Ajansı, Gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfı ve Dünya Gazeteciler Federasyonu’nun katılımı ve katkısı ile 2014 yılında Türk Dünyası Kültür Başkenti Eskişehir’de yapılmıştı.

Şuraya, 30 ülkeden 100’ün üzerinde gazetecinin katılması beklenirken, ikincisinin ise, Tataristan Özerk Cumhuriyeti, TATMEDYA ve Dünya Gazeteciler Federasyonu’nun ortak organizesi ve Gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfı’nın katılımı ve katkısı ile Tataristan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Rüstem Minnikhano’nun himayelerinde Tataristan Özerk Cumhuriyeti ve Türkiye Cumhuriyeti’nin katkılarıyla yapılacağı belirtildi.

 Etkinliğin, başta Türk devletleri olmak üzere özere Türk Cumhuriyetleri ile değişik ülkelerde yaşayan Türk toplulukları ve dünyanın farklı bölgelerinde yayın hayatını sürdüren Gazete, Radyo, Televizyon, Dergi, İnternet sitesi gibi çeşitli yayın kuruluşlarının sahip ve çalışanlarının katılacağı bir organizasyon olacağı kaydedildi.

Üç gün sürecek programda, sergi açılışı, paneller ve çalıştayların yanı sıra  Tataristan’ın tarihi, turistik yerleri ile güzelliklerinin görüleceği geziler düzenlenecek.

Dünya Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Menderes Demir, “2. Türk Dünyası Gazeteciler Şurası”nın amacının Rusya Federasyonu Tataristan Özerk Cumhuriyeti’nin tarihi, turistik yerleri ve kültürünü Türk Dünyası ve dünyaya yaymak olduğunu söyledi.

Demir, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Tataristan’da hizmet veren medya mensuplarının Türk Dünyası medya mensupları ile buluşmasını sağlamak, medya mensupları arasındaki bilgi alışverişleri, tanışma, mesleki dayanışmayı temin etmek, problemlerini müşterek konuşarak çözüm yollarını yetkililere iletmektir. Yine meslektaşlarımız ile birlikte Rusya Federasyonu, Tataristan Özerk Cumhuriyeti ve Türk Dünyası’na daha iyi nasıl hizmet edilebiliriz, bu birliktelikten insanlık nasıl faydalanır, bunun yol ve yöntemlerini arayarak hayata nasıl geçirebiliriz.”

Editör: TE Bilişim