Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu ; Türk Dünyası 2. Gazeteciler Şurası’nı Tataristan’da yapacak.

 

Tataristan’da yapılacak olan  Türk Dünyası 2. Gazeteciler Şurası’na Niğde’den Türkiye Gazeteciler Federasyonu  Onursal Asil Üyesi Necmi Pişkin katılacak.

 

Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu (TDGF) Genel Başkanı Menderes Demir, “Türk Dünyası 2. Gazeteciler Şurası”nın Tataristan’ın Başkenti Kazan’da düzenleneceğini söyledi.

 

 

Demir, 25-29 Mayıs 2015 tarihleri arasında Tataristan’ın Başkenti Kazan’da düzenlenecek şura öncesi TRT ve Anadolu Ajansı yetkilileri ile Ankara’da toplantı düzenlediklerini, toplantıda önemli kararların aldığını kaydetti.

 

TRT ve Anadolu Ajansı yetkililerinin düzenlenecek şuraya destek verdiklerini belirten Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Menderes Demir, “Türk Dünyası Gazeteciler Şurası”nın ilkinin yurtiçi ve yurtdışından katılan toplam 350 gazeteci ile Eskişehir’de düzenlendiğini, ikincisinin ise Tataristan’da gerçekleşeceğini söyledi.

 

Demir, Kazan’da düzenlenecek etkinliğe, Türk Dünyası’ndan toplam 120 gazetecinin yanı sıra TRT, Anadolu Ajansı, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü ve TİKA’dan da çok sayıda yetkilinin katılacağını belirtti.

 

TDGF Genel Başkanı Menderes Demir, yönetim kurulu üyeleri Irak Kerkük Basın Birliği Başkanı Şemsettin Küzeci, TDGF Yönetim Kurulu üyesi Necmi Pişkin ve Tarsus Medya Mensupları Başkanı Okan Çalışkan ile birlikte Ankara’da yaptıkları bazı temaslar sonucu düzenlenecek etkinlikte, açılacak basın sergisi ile Türk Dünyası medyasının da tanıtılacağını bildirdi.

 

 

 

Editör: TE Bilişim