TÜGVA Niğde’nin, Şehit Kemal Tosun Proje İmam Hatip Lisesi ve Yeniler Kulübü’nün ortaklaşa düzenlediği Kudüs’ten Çanakkale’ye adlı programa çok yoğun bir katılım sağlandı.

Kuran tilaveti ile başlayan programda TÜGVA Niğde İl Temsilcisi Burak YAŞAR açılış konuşmasında herkesi Osmanlının yetim evladı Kudüs’ün selamı ile selamlayıp Enbiya süresinin 105.ayetine telmih yaparak; “Ey Siyonist İsrail..... Gün gelecek, seni gördüğün rüyadan uyandıracağız, karşımızda eriyip kuma döneceksin ve elbette Arzı Mukaddes’e, Allah’ın Salih kulları varis olacaklar.” dedi.

2000 kişiye yakın katılımcıyla yapılan programda 83 kez Kudüs’e giden 2019 yılının seyyahlarından eğitimci yazar Kudüs Rehberi Enes DEMİR hocanın sunumunda duygusal anlar yaşandı.

Haçlılar tarafından 15 temmuz 1099’da kudüsün işgal edildiğine değinen Enes DEMİR Siyonist Yahudilerin Kudüs’ten  Çanakkale’ye siyasi, askeri ve ekonomik darbe girişimlerini anlattı. Ve burada buluştuğumuz gibi Kudüs’te buluşma duasıyla sunumunu bitirdi.

Yeni nesil bir bakış açısıyla sahnelere yeni bir soluk getiren Gurup istikamet salonu dolduran gençlere söylediği diriliş muhtevalı ezgilerle aksiyon ve heyecan kattı.

Programın sonunda yapılan çekilişle 16 genç Kudüs’e gitmek üzere kurayla belirlendi, Çok heyecanlı ve duygusal anlar yaşanan çekiliş esnasında Kudüs kurası çıkan bazı gençler gözyaşlarına hakim olamadı. Ayrıca salona ilk giren 80 kişiye ise Çanakkale Ziyareti hediye eden TÜGVA Niğde, katılımcılardan büyük takdir topladı.

Çekilişle birlikte program sona erdi.
 
Editör: TE Bilişim