Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanlığına Nihat Çelik oybirliği ile yeniden seçildi. Çelik, sektörün en önemli sorunlarından birinin çoban sıkıntısı olduğunu ifade ederek, “Göçmen düzenlemesi kapsamında ‘Afganlar sadece çoban olarak çalıştırılmalı’ şeklinde düzenlenme yapılmalı” dedi. Çelik, ayrıca 2 Ekim’in ‘Çobanlar Bayramı’ olmasını istedi.

Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliğinin 4. Olağan Genel Kurul toplantısı büyük bir katılımla şölen havasında gerçekleştirildi. Genel Kurulda konuşan Başkan Nihat Çelik, 5 buçuk yıllık görevi döneminde küçükbaş hayvancılığının geliştirilmesi için önemli çalışmalara imza attıklarını söyledi. Yetiştiricilerin çoban sorununun çözülmesi gerektiğini ifade eden Çelik, “Çoban sorununu çözmeden sektörün sorununu çözmemiz mümkün değildir. Göçmen düzenlemesi kapsamında Afgan çoban çalıştırma noktasında ‘Afganlar sadece çoban olarak çalıştırılmalı’ şeklinde düzenleme yapılmalı. Yoksa çobanlık yapmak yerine başka yerlerde, marketlerde, sanayide çalışır” diye konuştu. 2 Ekim’in Çobanlar Bayramı olmasını da isteyen Çelik, “2 Ekimi Çobanlar Günü ilan ediyorum, kutlu olsun” dedi.

DESTEKLER ARTIRILMALI

Küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesi konusunda da yem girdilerinin düşürülmesi gerektiğini ifade eden Çelik, “Başta yem olmak üzere girdi fiyatlarının ivedi şekilde düşürülmesi lazım. Küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesi için destekler artırılmalı, yem desteğinin artarak devam etmesinden yanayız” diye konuştu. Genel Kurulun da hayırlı olmasını dileyen Nihat Çelik, “Demokrasiye inandım, sizlere inandım. Sizlerin desteği ile hizmete devam edeceğiz” şeklinde sözlerini tamamladı.

Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Mart ayı toplantısı gerçekleştirildi Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Mart ayı toplantısı gerçekleştirildi

ÇELİK OYBİRLİĞİ İLE YENİDEN SEÇİLDİ

Konuşmaların ardından gündem maddelerinin görüşülmesiyle devam eden genel kurulda, Birliğin faaliyet raporları görüşülerek ibra edildi. Tam bir demokrasi şölenine sahne olan genel kurulda; Genel Başkanlık için tek aday olan Nihat Çelik, yapılan açık oylamada oybirliği ile yeniden Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanı seçildi.

Çelik, yaptığı teşekkür konuşmasında şunları söyledi: “Tüm katılımcı delegasyona oy birliği ile şahsımı Genel Başkanlığa yeniden seçtikleri için, yeni yönetim kurulu arkadaşlarım adına da tüm Birlik Başkanlarıma ve delegasyona sonsuz teşekkürlerimi arzederim. Biz de güvenlerini boşa çıkarmamak için hizmet yolunda üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazır olduğumuzu beyan eder herkese saygılar sunarım. Merkez Birliğimizin 4. Olağan Genel Kuruluna katılan delegelerin oybirliği ile seçilmekten mutluyum. Kazanan ben değil, demokrasi ve 280 bin yetiştiricimiz olmuştur. Büyük bir olgunluk içerisinde yaptığımız bu genel kurulun bütün sektörümüze hayırlı olmasını diler, herkese saygılar sunarım.”

Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği’nin yeni yönetimi ise şu isimlerden oluştu: Genel Başkan Nihat Çelik, Fettah Öztürk, Bülent Oral, Abuzer Yıldırımtepe, Mehmet Akdoğan, Ali Kaysadu ve Nazmi Koşar.

Denetleme Kuruluna ise, Ferhan Eroğlu, Necat Demirden ve Aziz Karakurt seçildi.

Editör: TE Bilişim