Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde başlatılan "Okuma Yazma Seferberliği" kapsamında Niğde merkezde ikamet eden 55 yaşındaki Gülseren Ayık, torunlarına derslerinde yardımcı olmak için okuma yazma kursuna giderek okuma yazma öğreniyor.

Halk Eğitim Merkezi dersliklerinde verilen kursa devam eden 55 yaşındaki Gülseren Ayık, kurs sayesinde yaşamında birçok kolaylık sağladığını söylerken bir diğer kursiyer Perihan Çetinkaya Tapu Müdürlüğünde yaşadığı bir sorun sonrası okuma yazma öğrenmeye başladığını söyledi.

Öğrenmenin yaşının olmadığını belirten 55 yaşındaki Gülseren Ayık, artık torununa derslerinde yardım edebilmenin sevinci ile her okuma yazma kursuna geldiğini, torununun içindeki okuma ve yazma özlemini uyandırdığını, kursu tamamlayıp sertifikasını almak için çok çalıştığını belirtti.

55 yaşında hafta da 3 gün Halk Eğitim Merkezine Okuma yazma öğrenmeye gelen Gülseren Ayık; “Çocuklarımın yanına gitmiştim torunum Anneanne dersime yardım edebilir misin diye sorduğunda benimde okum yazma bilmediğimden yardım edemedim ve çok üzüldüm. Onan sonra karar verdim okuma yazma öğrenmeye. Eşimin de desteğiyle Halk eğitim müdürlüğüne gelip kayıt oldum ve şimdi okuma yazma öğreniyorum. Şimdi okuma yazmayı öğrendim.   Artık okuma yazma öğrendim kızımın yanına gittiğimde torunuma derslerinde yardım edebileceğim.  Torunlarımın derslerine yardım ettiğimizde onlarda mutlu olur bizlerde mutlu oluyoruz. Haftada üç gün Halk eğitim müdürlüğümüze geliyoruz ve okuma yazma öğreniyoruz” dedi.

Tapu Müdürlüğünde yaşadığı bir sorun sonrası okuma yazma öğrenmeye başladığını belirten 60 Yaşındaki Perihan Çetinkaya; “ Bizim Tapu işlerimiz vardı, okuma yazma bilmediğim için ne imza atabildim nede orada yazanları okuyamadım ve bende parmak basmıştım ve orada biraz uğraştığımdan zoruma gitti ve okuma yazma öğrenmeye karar verdim. Komşum bu okuma yazma kursuna geliyordu o söyle eşimde ben seni getirir götürürüm sen merak etme dedi ve o şekilde başladık. Şimdi artık tapuda işlerimiz olduğunda rahatça gidip imzamı da atıyorum orada yazanları da okuyabiliyorum” diye konuştu.
 
 
Editör: TE Bilişim