Kendi hizmet kolunda etkisini yetkisi ile taçlandıran, Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı, kısa adı TOÇ-BİR-SEN olan Tarım, Orman ve Çevre Çalışanları Birliği Sendikası kuruluşunun 10. yıldönümünü kutluyor.
 
Toç-Bir-Sen Niğde İl Başkanı Oğuz Keleş, 10. kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir basın açıklaması yaptı. Keleş, nice 10 yıllar temennisinde bulunurken, onurlu duruşu ve her zaman milletin yanında olan bir sendikacılık anlayışından dolayı tüm Toç-Bir-Sen ailesine teşekkür etti.
 
Sendikacılığa kalite getirdiklerini ifade eden Keleş, 74 milyonun derdini dert eden bir sendika olduklarını vurguladı. 25 bini aşan üyesiyle büyük bir güç olduklarını belirten Toç-Bir-Sen Niğde İl Başkanı Oğuz Keleş, “Toç-Bir-Sen yetkili ve etkili sendika olmanın bilinci ve sorumluluğuyla her bir üyesinin hakkını hukukunu koruma ve geliştirme adına esen rüzgara, güç odaklarına aldırmadan, güce boyun eğmeden, aklı ve bilgiyi, duygu ve sezgiyi, yerinde kullanarak sendikal mücadelesini sürdürmektedir. Yaşama, insana, tarıma ve çevreye dair, çalışma hayatına yönelik her ne varsa bireysel, ulusal, uluslar arası alanda her şeyi Toç-Bir-Sen’in sendikal faaliyeti, sorumluluğu içinde görmekteyiz” şeklinde konuştu.
 
Kararlı, ilkeli ve sorumlu sendikacılık anlayışlarından hiçbir zaman taviz vermediklerini belirten Keleş, “Daima demokrasi, insan hakları ve emekten yana taraf olduk. Her zaman kısa süreli kolay çözümler yerine, zor da olsa kalıcı çareleri tercih ettik. 12 Haziran 2011 genel seçimleri sonrasında meclisten beklentimiz, memurlara grevli toplu sözleşme hakkını veren, siyaset yasaklarını kaldıran, sivil ve ana şefkatine sahip anayasa hazırlanmasıdır” dedi.
 
Milletin her ferdinin sağlıklı, güvenli gıdaya kavuşması, yaşanabilir ve sürdürülebilir sağlıklı bir çevre, yeşil bir Türkiye için gece gündüz demeden çalışan tarım, orman ve çevre çalışanlarının emeklerinin önem arz ettiğini belirten Keleş, ücret farklılıklarından rahatsız olduklarını söyleyerek, “Kamu personel sistemimizde aynı eğitim, aynı meslek grupları arasındaki farklı istihdam şekillerine, 4/A, 4/B, 4/C ve farklı ücret uygulamalarına mutlaka son verilmelidir. Mesleki kangrenin çok ötesinde temel insanlık meselesi haline dönüşen istihdam ve ücret adaletsizliklerine bir an önce son verilmelidir” şeklinde konuştu.
 


Editör: TE Bilişim