Türk Hava Kurumu (THK) ve Bor Şubesi tarafından ortaklaşa organize edilen Motorlu Planörler Bor semalarında hava akrobasi gösteri düzenleyecek.

Haber: Ali AKBAŞ

04-05 Temmuz 2015 Cumartesi ve Pazar günü THK Bor Şubesinin davetlisi olarak Niğde Bor’da hava şartlarının uygun olması halinde motorlu planörlerle gösteri yapacak.

THK Genç Kanatlıları yaptığı gösterilerle Ulusumuzun geleceğini oluşturan gençlerimize Atatürk ilkeleri doğrultusunda, Atatürk’ün kutsal emaneti olan Türk Hava Kurumunu ve havacılık faaliyetlerini tanıtmak, sevdirmek, havacılık ve uzay bilimi ile ilgili projeler üretmek ve gelişen havacılık sektöründe temel eğitimlerini almış bireyler kazandırmayı, bu alanlardaki bilgilerini arttırarak sosyal yönleri ve ahlaki değer yargıları güçlenmiş topluma yararlı bireyler olarak yetişmelerini sağlamayı amaçlıyor.

THK Genç Kanatlıları yapacağı gösteriler ile Bor’lulara unutulmayacak bir gün yaşatacağını ifade eden THK Yönetim Kurulu Üyesi Ali Akbaş, gösterileriyle hayran bırakacak olan Genç Planörler 4-5 Temmuz Günü Bor’da THK Genç Kanatlıların yapacağı Motorlu Planör gösterisine Niğdeli hemşehrilerimiz ile çevre ilçelerdeki vatandaşları izlemeye davet etti.

Tüm Vatandaşlarımıza Ücretsiz Eğitim

THK amaç ve faaliyetleri hakkında açıklamada bulunan Akbaş, THK Bor Şubesi olarak Samanımız ve aynı zamanda Kurs Öğreticimiz İlker Türker tarafından yüzlerce gence kurslar açıldı.Başarılı Kursiyerler kurs belgelerini aldı. Kurslarımız önümüzdeki günlerde de devam edecektir.Özellikle gençlerimiz kurum binamıza gelerek kayıtlarını yaptırmaları gerekiyor. Türkiye'nin dört bir yanındaki gençlerimize sportif havacılığın tüm branşlarında THK tarafından ücretsiz eğitimler veriliyor.Yemek konaklama ve kurs için gençlerimiz hiçbir ücret ödemiyor.Halkımızın THK verdiği destekler çığ gibi büyüyor. THK gelirini Fitre-Zekat ve Kurban Derileri bağışlarıyla karşılamaktadır. Gençlerimizin havacılık alanında yetişmesine bu destekleriyle katkılarda bulunuluyor.THK Üniversitesiyle havacılık sektörünün ihtiyacı olan pilot ve diğer personellerin yetişmesinde öncülükler sağlıyor.Gençlerimize açılan kurslarla havacılığı sevdirerek, başarılı havacılar yetişmesiyle birlikte ülkemize büyük katkılar sağlamayı amaçlıyor.


Akbaş; Bor Belediye Başkanımız Sayın Sıtkı Erat Bey’inde daveti üzerine uçuş etkinliği kapsamında halkımıza Mübarek Ramazan Ayı münasebetiyle çeşitli bilgilendirici ve tanıtıcı broşürleri havadan halkımıza ulaştırması ile birlikte THK Genç Kanatlıları Bor Semalarında ki uçuşları esnasında aynı zamanda havadan fotoğraf ve video kayıtları da alınarak Bor Şehrimizin hava görüntüleriyle belgelendirilmesi ve tanıtımına da katkılar sağlanmasını da amaçlanıyor.


Mübarek Ramazan Ayının yaşandığı şu günlerde Hemşehrilerimizin Ramazan'ı kutlar hayırlara vesile olmasını diliyoruz. Tüm halkımızı gösteriye davet ediyoruz. Gösterinin gerçekleşeceği gün için, THK kuruluşumuz hazırlıklarını yapıyor.Uçuş öncesi halkımız tekrar uçuş etkinliği programı için tekrar bilgilendirilecektir. İnanıyoruz ki Bor Şehrimiz için çok güzel bir aktivite olacak. Tüm Niğde halkını bu tarihi güne destek vermesini ve tüm vatandaşlarımıza Havacılık eğitiminde ücretsiz eğitim veren Türkiye'nin dünyada çok iddialı olan gösterilerini izlemek üzere davet ediyoruz” dedi.


Editör: TE Bilişim