Türk Hava Kurumu (THK) tarafından Niğde ilinde geçtiğimiz günlerde yapılan yer tespiti inceleme sonucunda: Göbekli Dağ bölgesinde 2 farklı tepede yetkililerce incelemeler yapılmış olup, tepelerden kalkış alanlarının eğitim ve genişliği, iniş alanlarının düz ova olması yönünde yamaç paraşüt eğitim uçuş seviyesine uygun olduğu değerlendirilmiştir.


2013 Yılı içerisinde Niğde ve Bor’da Yamaç Paraşüt kurslarının düzenlenmesi planlanıyor.


THK Bor Şube başkanlığı tarafından yürütülen havacılık çalışmaları içerisinde uygulamaya başlanacak olan Havacılık Eğitim Merkezi alanının THK Genel Başkanlığı tarafından önümüzdeki günlerde teknik bir heyet tarafından ilimize gerçekleştirilecek olan “Yer İnceleme Talebi” Bor’da yapılacak.


THK Lehine Niğde Bor Bentkavak Mevkiinde bulunan 1.500.000 M2 alanda uygulama çalışmaları yapılacaktır. THK olarak, Niğde Bor’da yapılacak olan THK Eğitim Merkezi tamamlandığında; THK, Eğitim ve Sportif Amatör Havacılık Eğitim kursları verilecek. Paraşüt,  Planör, Yelken kanat, Yamaç paraşütü, Mikrolayt ve Balon kursları bu merkezde verilecek.


Türk Hava Kurumu (THK) uçan bir Türk Ulusu yaratmak, gençlerimize havacılık ilgi ve sevgisini aşılamak amacıyla gençler için düzenlemiş olduğu tüm başlangıç kurslarını ücretsiz olarak vermektedir.



THK Bor Şube Yönetim Üyesi Ali AKBAŞ konuyla ilgili açıklamasında: THK Üniversitemiz, ilk yerli uçağımız, kurduğumuz eğitim merkezlerimiz ve daha nice başarının ortaya çıkmasındaki başlıca sebep ülkemize duyduğumuz karşılıksız bağlılıktır ve muhabettir. Ayrıca gençlerimize kalıcı eserler bırakmaktır" dedi. 






Editör: TE Bilişim