Her yıl olduğu gibi bu yılda Türk Hava Kurumu fitre toplamaya devam ediyor. Her yıl fitre zarflarını mahalle ve köy muhtarları aracılığıyla dağıtan Türk Hava Kurumu bu yıl yine aynı mahalle muhtarlarına zarf dağıtıyor.

Türk Hava Kurumu Niğde Şubesi yaptığı açıklamada muhtarlara köy ve mahalle sakinlerine ulaştırılmak üzere fitre zarfları teslim etti.

Zarfların muhtarlara teslim edilmesinin ardından THK Niğde Şube Saymanı Erhan Özkan, “Türk Hava Kurumu olarak her yıl fitre zarflarını mahalle ve köy muhtarları aracılığıyla vatandaşlarımıza ulaştırıyoruz. Toplanan yardımlarla Türk Hava Kurumu başlangıç olarak model uçak, yamaç paraşütü, serbest paraşüt, yelken kanat, eğitimleri de vermektedir. Askeri ve sivil alanda da desteklerini de devam ettirmektedir" diye konuştu.

KIRSAL, KURUMA DAHA ÇOK ÖNEM VERİYOR
İlimizde toplanan fitre zekât gelirlerinin yüzde 70’inin kırsal mahallelerden geldiğini belirten Özkan, “Kırsalda yaşayan vatandaşlarımız fitre ve zekât bağışlarında Türk Hava Kurumunu tercih ediyor. Örneğin bazı köylerimizde kurban derisi bağış sayısı az olabiliyor. Ancak bu kırsal mahallelerimiz fitre ve zekât bağışında ilk sıralarda yer alıyor” dedi.

 “DAĞITILAN ZARFLARI HALKIMIZ DOLU VEYA BOŞ OLARAK İADE ETSİN”
Türk Hava Kurumu Niğde Şubesi Saymanı Erhan Özkan, Niğde Merkezde görevliler tarafından, kırsal mahallelerde ise muhtarlar tarafından dağıtılan zarfların dolu veya boş olarak iade edilmesini istediklerini kaydeden Özkan, dağıtılan zarflara fitre yardımları ile gönderen tüm vatandaşlara, asırlık çınar olan THK adına teşekkür ettiklerini belirtti.
 
 
Editör: TE Bilişim