Türkiye Gazeteciler Federasyonunun 47. Başkanlar Konseyi toplantısı Kocaeli’de gerçekleştirildi. 3 gün süren etkinliğe Niğde Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyetinden Genel Sekreter Necmi Pişkin ile Yüksel Erdoğanöz katıldı.

 Fotoğraflar Sayfanın Altında

Etkinlik çerçevesinde Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ülkenin ileri gelen gazetecileriyle bir araya gelerek gerçekleştirdiği basın toplantısında Cumhuriyet’in ilanının müjdesini verdiği İzmit Kasr-ı Hümayun’da, 16 Ocak Basın Onur Günü görkemli bir törenle kutlandı.

 

KOCAELİ’NİN RUHU

 

Tören ilk olarak Tren Garı’ndan Saat Kulesi’ndeki Atatürk anıtına yapılan yürüyüşle başladı. Atatürk anıtına bırakılan çelengin ardından basın toplantısının yapıldığı Kasr-ı Hümayun’a geçildi.

 

Burada bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından törenin açılış konuşmasını yapan Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Çetin Gürol, “Türkiye halkı uzun yıllardır bağımsız ve hür yaşamıştır. Atatürk bağımsızlığın yolunu da biliyordu; Milli irade. İşte Atatürk de hayatındaki ilk ve tek basın toplantısında bunu belirtmişti. Kocaeli vatandır ve bu vatan Kocaeli'nin ruhudur" diye konuştu.

 

Programın onur konuklarından Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Atilla Sertel ise, "Atatürk Cumhuriyet'in kurulacağını ve sonsuza kadar yaşayacağını da burada açıkladı. 6 saat konuştular, gizli kalması kaydıyla bu tarihi yapıda önemli bir karar alındı. Cumhuriyet'in ilanından bugüne çağdaş, demokratik ve laiklik açısından güvencemiz oldu. Cumhuriyet ile kim alay etmek istiyorsa, kim küçük görmek istiyorsa, Mustafa Kemal Atatürk'ün çizdiği yolu karalıyor ve kötülüyorsa, biliniz ki o çarpılır. Bu Cumhuriyet'i korumak bizlerin borcudur. Atatürk'ün yolu kutsaldır ve bu vatan bize emanet edilmiştir” dedi.

 

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık da, “İzmit'te şekillenen Cumhuriyet fikri sonra harekete geçti. İlan edildikten sonra düşe kalka da olsa birçok tecrübeyle bu zamana kadar kazanımlar elde ettik. Zaman zaman bedeller ödedik, her türlü vesayeti üstümüzden atarak hakimiyetin millette olduğu yapıya tekrar kavuştuk. Şu anda çevremizde yaşanan sorunların nedeni milletin egemenliğine güvenilmemesidir. Türkiye'de hakim olan milli iradenin her yerde hakim olmasını istiyoruz. 16 Ocak'ı ölümsüzleştirmek için TGC önemli çalışmalar yaptı. Bu yıl ayrı bir zevk ve aşkla çalışarak bu güzel etkinliğe imza attılar. Kendilerini ayrı ayrı tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nin organizasyonuyla düzenlenen törene; Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, AK Parti Milletvekili Zeki Aygün, CHP Milletvekilleri Mehmet Hilal Kaplan ve Hurşit Güneş, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve diğer protokol üyelerinin yanı sıra Türk Silahlı Kuvvetleri’nin eski Genel Kurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, CHP İstanbul Milletvekili ve ünlü gazeteci Oktay Ekşi, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Atilla Sertel, Fox TV Haber Spikeri İsmail Küçükkaya, Star TV Haber Spikeri Nazlı Çelik ile TRT Spor Spikeri Erdoğan Arıkan, Niğde Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Genel Sekreteri ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Onur Kurulu üyesi Necmi Pişkin ile üye Yüksel Erdoğanöz, basın onur konuğu olarak katıldılar.

 

Protokol konuşmalarının ardından basın onur konuğu olarak davetlilere ve Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nin ilk kez düzenlediği 1. Kazım Ertek Gazetecilik Ödülleri’nde dereceye giren basın mensuplarına plaket ile ödülleri takdim edildi.

 

Gazeteci Kazım Ertek Haber Dalı’nda dereceye girenler;

1. Sercan Al (Bizim Kocaeli Gazetesi)

2. Abbas Çakar  (Demokrat Kocaeli Gazetesi)

3. Tahir Turan Eroğlu (Anadolu Ajansı)

Mansiyon Selçuk Koç (Hedef Gazetesi)

 

Gazeteci Kazım Ertek Haber Fotoğrafı Dalı’nda dereceye girenler;

1. Şive Bağdiken  (Demokrat Kocaeli Gazetesi)

2. Ayhan Arı  (Demokrat Kocaeli Gazetesi)

3. Halil İbrahim Taşer (Anadolu Ajansı)

Mansiyon Nurşah Şahin  (Demokrat Kocaeli  Gazetesi)

Gazeteci Kazım Ertek Röportaj Dalı’nda dereceye girenler;

1. Lale Kalaycıoğlu (Bölge Haber Gazetesi)

2. Gönül Efe (Milliyet)

3. Doğukan Koyuncuoğlu (Körfez Dergisi)

Mansiyon Şenay Şan (KOÜ Genç  Açı)

Gazeteci Kazım Ertek Mizanpaj Dalı’nda dereceye girenler;

1. Gülden Sarıçiçek (Manşet Kocaeli Gazetesi)

2. Evren Kızıltaş (Gebze Gazetesi)

3. Bigman Çakman (Demokrat Kocaeli Gazetesi)

Gazeteci Kazım Ertek Görüntülü Haber Dalı’nda dereceye girenler;

1.Semih Kanpara (41 TV)

2.Yunus Emre Günaydın (Anadolu Ajansı)

3.Emre Tuncay (41 TV)

 

Editör: TE Bilişim