Niğde Belediyesi'nin düzenlediği ve Gazeteci-Yazarlar Fatih Tezcan ile Cem Küçük'ün konuşmacı olarak katıldığı "Yeni Türkiye'de Terörle Mücadele" konulu konferans büyük ilgi gördü. Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen konferansta, günümüz şartlarında terörle mücadelenin önceki dönemlere göre farklılık gösterdiği, tehdit unsurlarına karşı vatandaşların tedbirli olması gerektiği vurgulandı. 

Konferansa Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Başkan Yardımcıları Mustafa Yiğit ve Rıfat Özkan, AK Parti Niğde İl Başkanı Emrah Özdemir, kurum amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Gazeteci -Yazarlar Fatih Tezcan ve Cem Küçük'e katılımlarından dolayı teşekkür etti.

"Yeni Türkiye'de Terörle Mücadele" konulu konferansta ilk sözü Gazeteci-Yazar Cem Küçük aldı. Cem Küçük, "Paralel Devlet Yapılanmasında" Türkiye'nin hem siyasi hem ekonomik olarak önünün kesilmeye çalışıldığını ancak son genel seçimlerde oylarını artırarak iktidarda kalan hükümetin buna izin vermediğini vurguladı. Devletin bazı kurumlarında, bu örgüte sempati duyan kamu görevlilerinin halen var olduğuna işaret eden Cem Küçük, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun mutlaka değiştirilmesi gerektiğini, bunun için ise Anayasa değişikliğine ihtiyaç duyulduğunu anlattı.

Gazeteci Yazar Fatih Tezcan da slayt gösterileri eşliğinde yaptığı konuşmasında, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve örgüt yönetiminin dini istismar ederek bir yapılanma oluşturduğunu ifade ederek, bu yapılanmanın ve PKK da dahil olmak üzere diğer tüm terör örgütlerinin Türkiye'de asla hedeflerine ulaşamayacağını belirtti.

Yaklaşık 3 saat süren konferansta gazeteci-yazarlar Fatih Tezcan ve Cem Küçük, vatandaşların sorularını da yanıtladı.

Konferansın ardından Niğde Valisi Necmeddin Kılıç ve Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, katılımlarından dolayı Fatih Tezcan ve Cem Küçük'e günün anısına birer plaket verdi.

ASKIDA ELBİSE UYGULAMASINA DESTEK

Bu arada Gazeteci Yazar Fatih Tezcan, Niğde Belediyesi'nin önceki gün başlattığı, "Dolabında Eskimesin, Kardeşlerin Üşümesin" projesine, paltosunu vererek destek oldu. Fatih Tezcan, "Niğde'ye gelmeden önce, Niğde Belediyesi'nin böyle bir uygulama başlattığını öğrendim. Eşime evde kullanmadığımız elbiseleri hazırlamasını istedim. Ancak gelirken bunları maalesef unuttum. O yüzden bugün üzerimdeki paltomu vererek, Niğde Belediyesi'nin başlattığı bu güzel uygulamaya naçizane destek olmak istiyorum" dedi.


Editör: TE Bilişim