Niğde caddelerinde atık ve çöpleri temizlemek ve toplumun farkındalığını artırmak için üniversiteli öğrencilerinin oluşturduğu Toplum Gönüllüleri grubunun da katılımı ile temizlik kampanyası gerçekleştirildi.


Niğde'de yaşayan tüm insanların bu konuya olan duyarlılığını artırmak isteyen Niğde Belediyesi, başlatmış olduğu "Lütfen Kirletmeyelim" kampanyasında üniversite öğrencilerinin oluşturduğu toplum gönüllüleri grubunun da katılımı ile caddelerde çöp toplanarak temizlik uyarsı verildi. Toplum gönüllülerinin de desteklediği kampanya ile halkın bu konuda bilinçlenmesi ve konuya olan duyarlılığının artmasını hedefleniyor.


Toplum Gönüllüleri tarafından dağıtılan broşürde, "Çevre kirliliği konusunda aileden, eğitimcilere, yerel yönetimden vatandaşlara kadar toplumun her kesiminden ve her yaştan insana çok büyük sorumluluklar ve görevler düşmektedir. Geleceğini düşünen herkes çevreyi temiz tutmalı ve korumalıdır. Çevreyi temiz tutmanın yolu, bireysel sorumluluktur duygusundan, çevre bilincinin oluşmasından, oluşturulmasından geçer" bilgilerine yer verildi.


Çevre Temizliği, atık sorunuyla ilgili dayanışmanın büyük değişiklikler getirebileceğinin farkına varmak ve beraberlik duygusu oluşturmak için büyük bir önem taşıyor.


Niğde Belediyesinin hizmetlerine teşekkür eden üniversite öğrencilerinden oluşan Toplum Gönüllüleri yaptıkları açıklamada; "Bizler Niğde Üniversitesi öğrencileri olarak topluma daha faydalı birer birey olabilmek için Niğde Üniversitesi Toplum Gönüllüleri grubunu oluşturduk. Bu gün ise Niğde Belediyesi ile birlikte yaptığımız proje de daha temiz bir çevre için el ele sloganı ile imam hatip meydanından Derbent kavşağına kadar çevresel temizlik yaparak yürüdük. Amacımız halkı daha sorumlu, duyarlı hale getirebilmek ve Niğde iline karşı sorumluluklarımızı biraz da olsa yerine getirmek. Bu konuda halkın çevreyi kirletmemek anlamında kendi evlerindeki çöpleri ya da dışarıda ki çöpleri katı sıvı olarak ayırarak ve muhafaza ederek belediyenin belirlemiş olduğu belirli saat ve belirli yerlere bırakmalarını rica ediyoruz" şeklinde konuştular.


Not : Aşağıdaki fotoğrafı bir kaç ay önce öğle vakti Niğde'nin en işlek caddesi Bankalar Caddesinden çekmiştik. Esnafın dükkanının önünde çöp tepesi oluşmuştu. 









Gönüllüler Niğde'nin çöp kirliğine dikkat çekti.




















Editör: TE Bilişim