Niğde’de teftiş gruplarınca değerlendirilen ve en başarılı bulunan okullar başarı belgesi ile ödüllendirildi.

Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü Eğitim Müfettişleri Başkanlığınca yapılan değerlendirmeye göre Niğde ve ilçelerindeki en başarılı 6 okul belirlendi.

Yapılan değerlendirmeler sonucunda Gönül Çiçeği Anaokulu, Niğde Merkez ilçede en başarılı okul seçildi. Altunhisar ilçesinde Barbaros İlköğretim Okulu, Bor’da Mehmet Rasim Dede İlköğretim Okulu, Çamardı’nda Burç İlköğretim Okulu, Çiftlik ilçesinde Kula İlköğretim Okulu, Ulukışla ilçesinde Şeyhömerli İlköğretim Okulu “Başarı Belgesi” ile ödüllendirildi.
Teftiş gruplarınca teftiş ve değerlendirilmesi yapılan okulların belgeleri Milli Eğitim Müdürlüğünde yapılan bir törenle verildi.
Törende bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser, Rehberlik ve Teftiş Yönergesinin 25. Maddesi gereği ilimizdeki ilköğretim okullarından 2010-2011 eğitim-öğretim yılında en başarılı okullarının belirlendiğini söyledi.
Bu yönetmelik gereği en başarılı okulların aynı zamanda örnek okul olduğunu vurgulayan Eser; “Başarıları hiçbir zaman matematiksel ölçütlere göre bağlamıyoruz. Eğitim için her türlü çalışmanın bir başarı olduğuna inanarak; bu altı okulumuzun müdürleri şahsında öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi ve aileleri tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.
Törene katılan okul müdürleri belgelerini Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser ve Eğitim Müfettişleri Başkanı Ali Özdemir’in elinden aldılar.


Editör: TE Bilişim