Tarihi Ak Medresede açılan sergi 6 gün boyunca ziyarete açık kalacak.

Niğde’de açılan fotoğraf sergisine Vali yardımcıları Abdullah Uçgun, Kerem Süleyman Yüksel, Niğde Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Yiğit, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Türkmen, Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Harun Koca, İl Kültür ve Turizm Müdürü Selçuk Demirtaş ve davetliler katıldı.

Fotoğraf sergisi ile bilgi veren İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Türkmen, 60 fotoğrafın 6 gün boyunca Niğdeli vatandaşların ziyaretine sunulacağını söyledi.

Türkmen, “ Gıda tarım ve hayvancılık bakanlığımız tarafından 2009 yılından beri her yıl tarım ve insan konulu fotoğraf yarışması düzenliyor. Bu yarışmalar 81 il genelinde yapılıyor. Yarışma Mart ayında başlıyor Ekim ayına kadar devam ediyor. Bu kesimde fotoğraf çeken herkesin müracaatları alınıyor. Bakanlığımız bu yarışmayı 6 kategoride yapıyor. Malum olduğu üzere Bakanlığımız 2009 yılından bu yana her yıl "Tarım ve İnsan" konulu ulusal fotoğraf yarışması düzenlemektedir. Bu yıl yedincisi düzenlenen ve Genel, Çiftçi-Üretici, Aile Çiftçiliği, Öğrenci, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Çalışanları ve Denizbank Çalışanları olmak üzere toplam altı kategoride dereceye giren 60 fotoğraf ilimizde sergilenecektir. Bu yarışmaya katılanlar arasında birinciye, ikinciye ve üçüncüye 5 bin ile 2 bin lira arasında ödüller veriliyor. Değerlendirmeden geçen ve sergilenecek fotoğraflar 81 ili geziyor.” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim