Niğde İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü çalışanlarına Niğde Belediyesi İtfaiye ekipleri tarafından temel yangın eğitimi ve söndürme uygulaması eğitimi verdi. 

Personellerin yangından korunma yöntemlerini bilmeleri gerektiğini belirten İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürü Murat Türkmen yaptığı konuşmada şunları söyledi;

"6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik gereği İdari ve Mali İşler Şube Müdürlüğümüzün koordinasyonunda İl Müdürlüğümüz çalışanlarına Niğde Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünce temel yangın eğitimi ve söndürme uygulaması eğitimi verildi.

Eğitimde personele yangın çıkmaması için gerekli önlemlerin alınması, olası yangın durumlarında yapılması gerekenler ve tahliye yapılması, bina içerisindeki mevcut ekipmanla yangına müdahale etmek, yangından korunma yöntemleri, yangın tüpünü kullanma, söndürme ve soğutma gibi konular anlatılmıştır. Eğitimin sonunda yangın söndürme tatbikatı yapılmıştır. Ayrıca olası depremde alınması gereken tedbirler anlatılarak acil müdahale ile ilgili bilgiler verildi."


 
Editör: TE Bilişim