Niğde Üniversitesi Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi ve Niğde ilinin en büyük tarımsal işlemesi olan “Cıngıllı Organik Tarım İşletmeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.”arasında işbirliğine dayalı tarımsal araştırma programlarının, akademik ve kültürel değişim programlarının ve diğer işbirliğine dayalı faaliyetler ve yardımların desteklenmesi ve geliştirilmesi amacıyla iş birliği anlaşması yapıldı. 
İmzalanan işbirliği anlaşmasında; Niğde Üniversitesi Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Ulutaş başta olmak üzere Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Şekeroğlu, Cıngıllı Organik Tarım İşletmeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş Genel Müdürü Ziraat Yüksek Mühendisi Bilsay Kancı ve Calinos Holding Koordinatörü Selim Barlas hazır bulundu.

Kısa bir konuşma yapan Ayhan Şahenk Niğde Üniversitesi Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Ulutaş, Niğde ve bölgedeki tarımsal işletmelerle, tarımsal örgütler ve üretici birlikleriyle bölgesel sorunların çözümüne önem verdiklerini ve bu konuta paydaşlarla iş birliğine gideceklerini belirti.
Cıngılı Tarım Genel Müdürü Ziraat Yüksek Mühendisi Bilsay Kancı ise bu işbirliğiyle birlikte güçlendiklerini, birlikte yakın zaman içinde geliştirilecek ulusal ve uluslararası projelerle bölgenin kalkınmasına ve rekabet gücünün artacağını ifade etti.

Bu İşbirliği Anlaşması

Tarımsal proje hazırlama ve uygulama projeleri, öğrencilerin uygulamalı eğitimi, İşbirliğine dayalı araştırma ve ortak akademik toplantılar, belgelerin, araştırma materyallerinin, yayımların ve karşılıklı ilgi alanlarında bilgilerin değişimi, ortak akademik sempozyumların, konferansların ve toplantıların düzenlenmesi, organizasyonu ve ev sahipliği, Cıngıllı tarım, Cıngıllı Tarım Hayvancılık Akademisi Projesi Kapsamında Eğitim faaliyetlerinin yürütülmesi ve projelendirilmesi, araştırma faaliyetleri, burs ve fon ayırma, teknoloji transferi ve araştırma yayınlama, eğitim ve kurs programlarının geliştirilmesi, personel koruma, uzun vadeli planlama ve kurumsal gelişim gibi konular dahil olmak fakat bunlarla sınırlı olmamak üzere her iki tarafın da ilgi alanı dahilinde olan konularda tavsiye ve destek ve bilginin değişimi ve tarafların her ikisine de fayda sağlayacak diğer faaliyetler gibi konuları kapsamaktadır.
Editör: TE Bilişim