Niğde Belediyesi hava sıcaklıklarında yaşanan düşüşün su sayaçlarının donarak hasar görmesine neden olduğu yönünde uyarıda bulundu.
 
Niğde Belediyesi hava sıcaklıklarında yaşanan düşüşün su sayaçlarının donarak hasar görmesine neden olduğu yönünde uyarıda bulundu. Niğde Belediyesi tarafından yapılan açıklamada donan sayaçlara sıcak su ve ateşle müdahale edilmemesi gerektiği belirtilirken vatandaşların sayaçları soğuğa karşı korumaları gerektiğine dikkat çekildi.
 
Açıklamada kış mevsimi dolayısıyla sıcaklık değerlerinde yaşanan düşüşün su sayaçlarına zarar verebildiği bildirildi. Bu zararın önüne geçilmesi için bir takım önlemler sıralayan Niğde Belediyesi, su sayaçlarının donmaması, bozulmaması ya da patlamaması için yapılması gerekenleri şöyle açıkladı: “Su sayaçlarının bulunduğu yerin hava sirkülasyonuna karşı korunması amacıyla açık bölümlerin kapatılması gerekiyor. Sayacın bulunduğu yerde varsa kırık camlar yenilenmeli, sayaçlar ve açıkta kalan su boruları izocam, cam yünü, bez parçası, talaş boru kılıfı gibi maddelerle kaplanmalı.”
 
Sayaç yerinin temiz olmasına dikkat çekilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Sayacın bulunduğu yer aydınlık ve rüzgar almayacak şekilde düzenlenmeli, su sayacının donması halinde ise patlayan sayaçtan akan suyun diğer sayaçların donmasına yol açmaması için vananın kapatılarak suyun kesilmesi gerekir. Donan sayaç, abone şube yolu ve kolon çıkış borularının vatandaşlar tarafından sıcak su dökülerek veya ateş tutarak açılmaya çalışılması, musluk ve su borularının patlamasına, maddi hasarın artmasına yol açmaktadır.”
Editör: TE Bilişim