S.S. 51 Nolu Şehir İçi Taşıyıcılar Kooperatifi tarafından bir restaurantta düzenlenen iftar yemeğine, Ak Parti Niğde Milletvekili Adayları Yavuz Ergun, Selim Gültekin, Sedat Çağlar, Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan, MHP Merkez İlçe Başkanı Emin Alper Öztürk, İl Genel Meclisi Başkanı Bülent Küçüktuna, Kooperatif Başkanı Selami Ördek ve yönetim kurulu üyeleri ile şoförler katıldı.
Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan yemekte yaptığı konuşmasında, Cumhurbaşkanımızın halk otobüsleri kooperatifine verdiği sözün arkasındayız. 600 TL olan ücretsiz taşıma ücretlerini sizlere 800 TL olarak ödemenin sözünü veriyorum dedi.
Başkan Özkan, Cumhurbaşkanının kooperatiflere verdiği sözü hatırlatarak, “Buna göre artık her ay yolculardan tahsil ettiğiniz KDV dahil hasılatınızın yüzde 1,5’ni KDV olarak maliyeye ödeyeceksiniz. Buna karşılık fatura konusundaki zorluklardan da kurtulacaksınız. Sizinle maliye arasında artık daha basit, daha kolay, daha ödenebilir bir vergi ödeme sistemi kurmuş olacağız. Bu sisteme geçmek yine sizin isteğinize bağlı. İster bu sistemle vergi ödersiniz, isterse faturalarınıza göre çıkacak verginizi ödersiniz.
Bunun yanında ikinci bir müjde olarak da hepinizin bildiği gibi Ankara ve İstanbul illerinde özel halk otobüsü başına aylık bin lira, diğer büyükşehirlerde 750 lira ve diğer illerde de ise 600 lira sizlere ödeme yapıyoruz. Bu uygulama 2015 yılında başladı ve aynı rakamla devam etti. Şimdi gelecek aydan itibaren bu ödemeleri artırıyoruz. Buna göre, Ankara ve İstanbul illerinde aylık bin lira olan ödemeyi bin 330 TL’ye, diğer büyükşehirlerde 750 TL olan ödemeyi bin liraya ve diğer belediyelerde ise 600 lira olan ödeme tutarı 800 liraya çıkartılacak. Yani ödeme tutarlarını yüzde 33 oranında artırıyoruz. Bizde Niğde Belediyesi olarak sayın cumhurbaşkanımız ne dediyse, sizlere uygulamaya ve hizmete sunmaya hazırız” şeklinde konuştu.
S.S. 51 Nolu Şehir İçi Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Selami Ördek ise yaptığı konuşmasında ücretsiz taşıma bedeli olarak ödenen 600 liranın 800 TL’ye çıkarılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ettiğini belirterek, “Bizim sorumlarımızın çözümü noktasında ciddi adımlar atılmasından dolayı son derece mutluyuz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. İftar programımıza katılan bütün misafirlerimize sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.
 
 
Editör: TE Bilişim