17 Mayıs-1 Haziran arası kademeli normalleşme döneminde halı sahalar, yüzme havuzları, hamam, sauna, masaj salonları ve spor salonları kapalı olacak. 1 Haziran'da sürenin dolmasıyla vakaların durumuna göre gerekirse yeni kararlar alınacak.

Çelik çifti 'Çocuk Evlerinde' iftar yaptı Çelik çifti 'Çocuk Evlerinde' iftar yaptı

Beklenen Haber Çıkmadı

Halı saha tutkunlarına ve spor salonlarına gidenler için bekledikleri haber çıkmadı. 17 Mayıs-1 Haziran arası kademeli normalleşme döneminde halı sahalar, yüzme havuzları, hamam, sauna, masaj salonları ve spor salonları kapalı olacak. Bu konu üzerine beden eğitimi öğretmeni Ahmet Şahiner; yeni açıklanan genelge ile üzüldüklerini ve doğru bir genelge olmadığına değindi.  “Pandemi süreci içerisinde sağlığın ne kadar önemli olduğuna değinilirken spor salonlarının kapalı olmasına tepki gösteren Şahiner, ümidimiz 1 Haziran “ dedi.  Benden eğitimi öretmeni Şahiner, açıklamasının devamında ise şunları söyledi; “Diğer birçok işletmenin kapalı olduğu gibi Ramazan ayı içerisinde spor salonları olarak bizde kapalı kaldık. Bu süreci sporcularımızla birlikte evde geçirdik. Tabi ki hareket kısıtlaması olduğundan dolayı çok fazla dışarı çıkamadık ve pasifleştiğimizi düşünüyorum.

Bu Ramazan ayında hareketsiz kaldık, düzensiz de beslendik ve haliyle uyku düzenimizin bozulduğu bir dönem yaşadık. Tekrar normalleşme sürecine geçtiğimiz zaman hareketlenme sürecine başlamamız gerekirken spor salonlarımızın kapalı kalacağı haberini aldık. Milli sporcu olarak yetiştirdiğim çocuklar şuan evlerinde oturuyorlar. Sporcularımızla beraber spor salonumuzun tekrar açılacağı günü bekliyoruz.

Spor Salonları Destek Almadı

Tam kapanma sürecinde kapalı kaldığımız dönemler içerisinde devletten herhangi bir destek almadık. Kapanmadan önceki dönemde ise zaten spor salonuna gelen müşterilerimizi yüzde elli kapasiteli olarak alıyorduk. Spor yapmaya gelenlere belirli saatler veriyorduk ve müşterilerimiz birbirlerinin yüzlerini dahi görmüyordu. Bu sektörde bulunan diğer arkadaşlarımın tek gelir kaynağı spor salonu ve kapalı kaldığı dönemde ne ile geçim sağladıklarını bilmiyorum ama hiçbir yardım almadıkları yönünde sosyal medya üzerinden belirttiklerinde öğrendim.

1 Haziran’ı Bekliyoruz

Tekvando branşında çeşitli yarışmalara giden sporcularımızı yetiştirdiğimiz bir salonuz. Sporcularımızın bu bir ayık süreç içerisinde antrenman yapmamalarından kaynaklı performans kayıpları çok oldu. Ben sporcularıma 17 Mayıs itibari ile sizleri tekrar toparlayacağım derken açıklanan genelge ile salonlarımızın kapalı kaldığını öğrendik. Açılamadığımız için bizde büyük bir hayal kırıklığı oluşturdu. Biz 1 Haziran’ı büyük bir ümitle bekliyoruz.

Gereksiz İşletmeler Açık

Bu pandemi sürecinin her sektörü etkilediği konusunda hemfikiriz fakat sağlık bu süreçte en önemli noktada yer alırken neden spor salonları açık değil. Biz her türlü tedbirleri sağlayabilirdik. İnsanların daha fazla gidip vakit geçirebildikleri yerler yani alışveriş merkezleri açıkken spor salonlarının kapalı kalması bizi derinden üzmüş durumdadır. Kısıtlı sayıda az sporcu ile ve sosyal mesafe kurallarına riayet edilerek düzeni sağlıyorduk. Bu konu üzerinde yanlış karar alındığını düşünüyorum. En okta açık kalması gereken yerlerden birisi de spor salonları olmalıydı. Spor sağlıktır diyorum  “dedi.

Editör: TE Bilişim