CHP Niğde Merkez İlçe Başkan’ı Atila SOYLU’nun 24 Temmuz Gazeteciler Günü  ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.

 

CHP Merkez İlçe Başkanı hükümetin basına karşı uygulamalarını da sert bir dille eleştirdi.

 

CHP Merkez İlçe Başkanı Atila Soylu açıklamasında ;   24 Temmuz 1908’de, gazetecilerin onurlu direnişi sonucunda kısmen de olsa kalkan sansürün, aradan 104 yıl geçmesine rağmen halen daha etkin şekilde uygulanmaya çalışıldığını üzüntüyle görmekteyiz. Yapılan yeni düzenlemelerle basın özgür olmaktan çıkmış, Gazeteciler  haber yazmaktan , eleştiri yapmaktan çekinir hale gelmiştir.Her iktidar döneminde olduğu üzere günümüzde de mevcut iktidar kendi istediği düzeni kurabilmek adına genelden yerele olacak şekilde yandaş basınını kurarak, muhalif gazetecileri susturmak adına yargısal sansür ve sindirme taktikleri  uygulama yoluna gitmektedir.

  

    İktidar bu haliyle  eleştirilmeden, yıpratılmadan her istediğine onay veren  gazeteciler in kalemiyle maalesef ülkeyi  sil baştan dizayn etme gayretindedir. Yeni Anayasa ile birlikte özgürlüklerin arttırılması yönünde çalışma yapılırken, Basın özgürlüğünün sınırlandırılması  yönünde öneriler gündeme getirilmesini esefle izliyoruz. Dünya ülkeleri arasında sıralamada  basın özgürlüğü noktasında 148’nci sıradayız. Yeni hazırlanan yasalarla basın özgürlüğü  noktasındaki sıralamamız : 3’üncü dünya ülkeleri ile aynı sıralarda yer alacaktır.”dedi.

 

İktidarın bir an önce yanlışlardan vazgeçerek basın özgürlüğünü genişletmesini isteyen CHP Niğde Merkez İlçe Başkanı Soylu ; “ Görsel ve Yazılı Basın çalışanları , düşüncesinden, söylemlerinden ve yazdıklarından yargılanarak cezalandırılmamalıdır. 24 Temmuz’un bayram havasında kutlanabilmesi için, sosyal ve ekonomik haklarının  geri verilerek, basın özgürlüğünde de dünya ülkeleri ile yarışır olmamız gerekmektedir. Bu nedenle Basın Çalışanları  24 Temmuz’u bir bayram değil Gazeteciler günü olarak kutlamaktadır.

              

   Düşüncenin hür olduğu, eleştirinin makul karşılandığı, haber alma ve verme hakkının en temel haklardan biri olduğunun herkes tarafından benimsendiği bir toplumda, bu mesleği yapanların gerçek değerinin anlaşıldığı 24 Temmuzların, gerçek anlamda bir basın bayramı olarak kutlanabileceğini belirten Soylu, tüm Basın Çalışanlarının gazeteciler gününü, gazeteciler bayramı olduğunu görmek temennisiyle kutluyorum”  dedi.


Editör: TE Bilişim