Yozgat-Sorgun İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Ziraat Odası Başkanlığı ve Pankobirlik işbirliğiyle ilimizdeki önemli meyve bahçelerini yerinde görmek ve teknik bilgi almak amacıyla çiftçi gezisi düzenlendi.


 

Niğde’yi ziyaret eden Sorgun’lu heyet gezi öncesi İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nizamettin Bilhan’ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştüler. Sorgun İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Türkmen, Sorgun Ziraat Odası Başkanı Hacı Tuzlacık ve Sorgun Pankobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Kürşat Aslan tarafından gerçekleştirilen ziyarette İl Müdürü Nizamettin Bilhan tarafından kendilerine Niğde’deki meyveciliğin durumu hakkında bilgiler verildi.

 

Ziyaretin ardından İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü ve 6 mühendis, Pankobirlik Yönetim Kurulu Başkan ve üyeleri, Ziraat Odası Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile 33 çiftçiden oluşan ekip Bor ve Altunhisar ilçelerinde bulunan özel sektöre ait yarı bodur ve tam bodur meyve bahçelerini gezerek ayrıntılı bilgiler aldılar.

 


Editör: TE Bilişim