Niğde Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, sokak hayvanları için oluşturulan beslenme odaklarına her gün düzenli bir şekilde yiyecek bırakıyor.


Kış mevsiminin kendini iyiden iyiye hissettirdiği şu günlerde, vatandaşlardan da beslenme odaklarına yiyecek bırakmaları isteniyor.

Niğde Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğüne bağlı Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından il genelinde oluşturulan 13 beslenme odağı, kar yağışının şiddetini arttırdığı Niğde'de aç kalan hayvanların uğrak yeri haline geldi. Belediye ekiplerinin her gün düzenli olarak bıraktığı yiyecekleri almak için yerleşim alanlarının dışında oluşturulan beslenme odaklarına giden sokak hayvanlarının şehir merkezine inmeleri de önlenmiş oluyor.

KÜÇÜK DOSTLARI UNUTMAYIN

 

Kış mevsiminin kendini göstermesi ve kar yağışının şiddetini arttırması nedeniyle aç kalan sokak hayvanlarının doyurulması için beslenme odaklarına yiyecek  ve mama bırakan ekipler, vatandaşlardan da beslenme odaklarına yiyecek bırakmalarını istiyor. Niğde Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada , vatandaşların yiyecek atıklarını çöplere değil beslenme odaklarına bırakmaları istendi. Veteriner İşleri Müdürlüğü olarak 13 ayrı noktada kurulan Beslenme Odaklarına düzenli olarak yiyecek bırakıldığına dikkat çeken açıklamada, vatandaşların da yiyecek atıklarını ve artık ekmekleri çöp kutuları yerine beslenme odaklarına bırakmalarının daha faydalı olacağı ifade edildi.

 

BESLENME ODAKLARI BOŞ KALMASIN

 

Açıklamada beslenme odaklarının özellikle yerleşim alanlarına uzak yerlerde oluşturularak, hayvanların şehir merkezine yiyecek bulmak için girmelerinin önlenmesinin amaçlandığı vurgulandı.

 

BESLENME ODAKLARININ YERLERİ

 

Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından oluşturulan beslenme odaklarının; Niğde Evleri eski çöplük yolu, Sevki Evleri civarı, Savcılık Lojmanları karşısı, Yeşilburç Yolu üzeri Murat Evler civarı, Hande Sitesi önü, Vadikent civarı, Kayardı Mevkii, Zemerdi Mevkii, Arıtma Tesisi civarı ve Kayardı Ömerler Çayırı civarında oluşturulduğu bildirildi.

 

 

Editör: TE Bilişim