Niğde Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Halil İbrahim Kızıltan, oruç nedeniyle yaşanan açlık, susuzluk ve yorgunluğa bağlı olarak sürücülerin reflekslerinin yavaşlayabileceğini belirterek, "Dikkat dağılmasına karşı her zamankinden fazla duyarlı olmaları konusunda uyarılarda bulundu.

Kızıltan, yaptığı açıklamada, "Ramazanda oruç nedeniyle çoğu insanda kan şekeri düşüyor. Sürücüler, oruç nedeniyle yaşanan açlık, susuzluk ve yorgunluğa bağlı olarak reflekslerin yavaşlaması ve dikkat dağılmasına her zamankinden fazla dikkatli, sabırlı ve duyarlı olmalı. Sürücüler iftara yetişmek için acele ederek, kendilerini ve trafik güvenliğini tehlikeye düşürmemelidir" ifadelerini kullandı.

Ramazanda sürücülerin birbirlerine karşı daha hoşgörülü ve saygılı olmaları gerektiğinin altını çizen Kızıltan, aksi halde kazaların ve tatsız olayların yaşanmasının kaçınılmaz olduğunu belirtti.

Vatandaşları, aşırı hız yapmamaları, uykusuz ve yorgun araç kullanmamaları konusunda da uyaran Kızıltan, "Bu günlerde tatile gidiş ve dönüşler yoğunlaşarak trafik artıyor. Bu kazaların büyük sebebi, yoğun yağışlar, nem oranının artmasından etkilenen sürücülerin dikkatinin dağılmasına bağlı olarak trafik kurallarına uymamak ve aşırı hız olarak görülüyor. Mecbur kalmadıkça öğle sıcaklarında yola çıkmayınız. Sabırsızlık ve yorgunluktan dolayı, yolculuğun sonuna doğru, varılacak noktalara yakın yerlerde daha çok kaza yapılıyor" dedi.

Ramazan ayı dolayısıyla oruç tutan sürücüleri araç kullanırken dikkatli olmaları gerektiğinin altını çizen Kızıltan “Sürücülerin özellikle akşam saatlerinde iftara yetişmek için acele etmemelidirler. Aceleci olan sürücüler hem kendilerini hem de trafik güvenliğini tehlikeye düşürmektedirler. Ramazan ayı boyunca trafik kazalarından dolayı üzücü haber almamak için sürücüler acele etmeden, trafik kurallarına uyarak ve daha dikkatli bir şekilde araçlarını sürmeleri gerekmektedir. Bu mübarek ayda sürücüler birbirlerine karşı daha hoşgörülü ve saygılı olmalıdır. Aksi halde beklenmedik can yakan kazaların olması kaçınılmazdır” şeklinde konuştu.

CHP’li Adem; AKP'nin tarım politikaları enflasyonu artıracak! CHP’li Adem; AKP'nin tarım politikaları enflasyonu artıracak!

Editör: TE Bilişim