Havaların soğumasıyla birlikte bu üzücü haberleri almamak için Bor İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri vatandaşları bu konuda bilinçlendirdi.

Toplum Destekli Polislik (TDP) Büro Amirliği ekipleri Bor'un çeşitli mahallerinde baca temizliğini, sobanın yakılış şeklini ve zehirlenmelere karşı yapılması gerekenleri uygulamalı olarak gösterdi. Sobaların bilinçli kullanılmadığı ve bacaların yeteri kadar temizlenmesi gerektiği belirtilirken;"Havaların soğumasıyla birlikte evimiz içinde odamızın bir köşesinde yerini alan sobalar bilinçli kullanılmadığı zaman ölüme sebebiyet verebilmektedir." denildi.

Polis ekipleri, "Karbonmonoksit zehirlenmesinin belirtileri, baş dönmesi, baş ağrısı, bulantı, kusma, bitkinlik, kas krampları, kulak çınlaması ve bilinç bulanıklığıdır. Bu belirtiler varsa, ortamda gaz sızıntısı varsa karbonmonoksit zehirlenmesinden şüphelenilmeli bir an önce ortam havalandırılmalı ve imkan dahilinde etkilenenler o ortamdan çıkartılmalı ve 112'ye haber verilmelidir." şeklinde uyarılarda bulundular.

Vatandaşlar da Bor İlçe Emniyet Müdürlüğün bu uyarılarının yerinde olduğunu belirterek, teşekkür etti.
Editör: TE Bilişim