24 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek olan Milletvekilleri ve Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi Niğde’deki siyasi partilerde Milletvekilliği aday adayı başvuru yoğunluğu yaşanırken İyi Parti ise Milletvekilliği aday adayı başvurularını Pazartesi günü almaya başlıyor.

24 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek olan Milletvekilleri ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Niğde’de Ak Partiden milletvekilliği Aday Adaylığı başvurusunda şuana kadar, Alpaslan Kavaklıoğlu, Sedat Çağlar, Ahmet Şahin, Soner Halisdemir müracaatta bulunurken son müracaatın Pazar günü mesai bitiminde sona erecek.  Ses kaydı komplosu Ak Parti İl Başkanlığı koltuğundan olan eski başkan Ahmet Özmen’in ve Merkez İlçe Başkanı Ömer Kılıç'ın aday  olacağı öğrenildi. Her seçimin banko aday adaylarından  İbrahim Bıçkı adaylık başvurusu yaparken Doğan Gündoğdu ve Seyfettin Pisil’in den henüz başvuru yapmadı.
Milliyetçi Hareket Partisinden Milletvekili Aday Adaylık müracaatlarını başlarken şuana kadar sadece Etimesgut Belediye Başkan Yardımcısı Alaattin Sonat’ın başvuru yaptığı öğrenildi. MHP’de Bor İlçesinden yapılacak başvuru ise merakla bekleniyor.

Cumhuriyet Halk Partisinden Milletvekili Aday Adayı başvurusunda şuana kadar Erhan Adem CHP Milletvekilliği Aday Adayı müracaat ederken müracaatın 6 Mayıs tarihinde sona ereceği öğrenildi.

İyi Parti’den  Milletvekilliği için Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi akademisyenlerinden Kemal Mert bugün üniversitedeki görevinden adaylık için istifa etti.

 
 
Editör: TE Bilişim