Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat ‘18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100’üncü yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Erat  mesajında şu ifadelere yer verdi:“Bu yıl Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100’üncü yıl dönümünü kutluyoruz. Bütün şehitlerimizi ve kahramanlarımızı minnet ve şükranla anıyoruz.Çanakkale Deniz Zaferi, hür ve bağımsız yaşama kararlılığımızın en veciz örneklerinden biridir. Aynı zamanda, eşsiz bir kahramanlık destanıdır.Askerlerimiz, ‘Çanakkale geçilmez’ nidasıyla, omuz omuza mücadele ederek, tarihin akışını değiştirip, tarihe yeni bir yön tayin etmiştir.Her toplumun tarihinde, yenilgi ve zaferler vardır. Yenilgilerden ders çıkartılır, zaferlerden ise yeni bir toplum ve millet inşa edilir. Çanakkale de bizim tarihimizde böyle zaferlerden biridir.Millet olarak bizler, bu mukaddes toprakları bize emanet eden, kanıyla, canıyla bu toprakları vatan kılan her bir şehidimizi daima minnet ve şükranla anacağız.Şehitlerimizin aziz emanetini ebediyen koruyacağız.

Bu düşüncelerle, Şehitleri Anma Günü olarak kabul ettiğimiz Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100’üncü yıldönümünde, başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.”

Editör: TE Bilişim