Niğde Valisi Yılmaz Şimşek Milletimizin ve Cumhuriyetimizin teminatı olan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor; sağlık ve mutluluk dolu bir gelecek diliyorum diyerek bir mesaj yayınladı.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu, korunması ve yaşatılması için de yüce Türk Milleti’ne emanet ettiği, Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin temel taşını oluşturan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 98. yıldönümünde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı millet olarak coşkuyla kutlamaktayız.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurtuluşuna giden yolda, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak, kurtuluş mücadelesini başlatmasıyla başlayan ve 23 Nisan 1920 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin toplanmasıyla devam eden süreç,  Kurtuluş Savaşımızın zafere ulaşılması ve Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasıyla sonuçlanmıştır.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 23 Nisan 1920 günü açılması ile millet egemenliği resmen hayata geçirilmiş, bu önemli gün Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından, millet egemenliğini sonsuza kadar koruyacak olan çocuklara armağan edilmiştir.

Şüphesiz ki Türk Milletinin tarihindeki bu önemli günün Türk çocuklarına bayram olarak armağan edilmesi çok anlamlıdır. Çünkü Ülkemizin gelişip yükselmesi ve çağdaş medeniyetler seviyesine çıkabilmesi, yarınlarımızı emanet edeceğimiz çocuklarımızın en iyi şekilde yetiştirilmesine ve tarihimizin gurur dolu sayfalarından ilham alarak günümüzün ihtiyaçlarına göre donatılmasına bağlıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Meclisimizin ilk Başkanı ve Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve destansı Kurtuluş Savaşımızı sevk ve idare eden ilk Meclisimizin Kahraman Üyelerini bir kez daha rahmetle ve minnetle anıyor, Milletimizin ve Cumhuriyetimizin teminatı olan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor; sağlık ve mutluluk dolu bir gelecek diliyorum.
 
 
 
Editör: TE Bilişim