Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Destekleyici Kuruluşlar Programı kapsamında Niğde Sosyal Güvenlik Kurumu içerisine kurulan Bebek Bakım ve Emzirme odasının açılışı yapıldı. Niğde Sosyal Güvenlik Kurumu Niğde’de ikinci Bebek Dostu Destekleyici Kuruluş Unvanı alan kurum oldu.
Niğde İl Sağlık Müdürü Dr. Ertan Değirmencioğlu ve Niğde Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Mustafa Aydoğdu tarafından SGK İl Müdürlüğü’nde Bebek Bakım ve Emzirme Odası açıldı.

İl Sağlık Müdürü Dr. Ertan Değirmencioğlu açılışta; “Anne sütü; yeni doğanda optimum büyüme ve gelişme için gerekli olan tüm sıvı, enerji ve besin ögelerini içeren, biyo yararlılığı yüksek, sindirimi kolay doğal bir besindir. Anne sütünün ve emzirmenin; hem bebek, hem de anne için başta beslenme olmak üzere, sağlık, bağışıklık, gelişimsel, psikolojik, sosyal ve ekonomik yönden pek çok sayıda yararları vardır. Bebek beslenmesi ile ilgili uygulamaların tarihsel olarak gelişimi incelendiğinde, günümüze değin bebek beslenmesinde en önemli besinin anne sütü olduğu görülmektedir. Her canlının sütünün kendisine ve bebeğine özel olması anne sütünü yavrusu için benzersiz bir besin yapmaktadır. Anne sütüne bebeğin ihtiyacı olduğunda ulaşabilmesi için Bebek Bakım ve Emzirme Odasını açarak sağlıklı nesiller yetişmesine katkı sunan Niğde Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğümüze teşekkür ederim. “ dedi.

Niğde Sosyal Güvenlik Kurumu İl müdürü Mustafa Aydoğdu,  Sosyal sorumluluk projelerinde yer aldığımız için mutluyuz. SGK’ya gelen vatandaşımıza en üst seviyede hizmet vermek istiyoruz. Sosyal Güvenlik kurum müdürlüğümüze kurulan bebek bakım ve emzirme odasında anneler, bebeklerinin bakımını ve ihtiyaçlarını çok rahat bir şekilde giderebilecekler" dedi.
 
Editör: TE Bilişim