Niğde SGK Müdürü Mustafa Turan başkanlığında SGK Heyeti, Bor İlçesinde Sosyal Güvenlik konularında ziyaret ve bilgilendirme yaptı.  Bor Kaymakamı Abdullah Küçük’ü ziyaret eden heyet, Bor Devlet Hastanesinde ve Dr. Servet Çetin İlkokulu’nda sunum ve bilgilendirme toplantıları yaptı.

 BOR DEVLET HASTANESİNDE İŞ KAZALARI BİLDİRİMİ EĞİTİMİ

 Niğde Sosyal Güvenlik İl Müdür Yrd. Ömer Faruk İlhan ve Bor Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü Reyhan Çavuş 26 Kasım 2015 tarihinde Bor Devlet Hastanesini ziyaret ederek “ İş kazaları ve bildirimi” konularında ilgili personele eğitim verdi.

Yürürlüğe giren 6331 sayılı iş Sağlığı ve Güvenliği kanunu hakkında genel bilginin ardından iş kazaları ve bildirimleri ile ilgilisunum gerçekleştirildi.  İş kazası ve meslek hastalıklarının bildirimi, bildirim süreleri, bildirim şekli, bildirimlerin süresinde ve usulüne göre yapılmaması durumunda kesilecek idari para cezaları konuları anlatıldı. Hastane personeli tarafından dikkatle takip edilen sunum sonunda katılımcıların soruları cevaplandı.

Hastane başhekimi Uzm. Dr. Mehmet Fatih Çelik ve idari personelin de katıldığı eğitime,  acil hekimleri, hemşireleri ve sağlık personeli iştirak etti. Başhekim Çelik her konuda karşılıklı işbirliği gerektiğinin önemini belirterek, bilgilendirme sunumunun yararlı olduğunu ifade etti.

SGK yetkilileri de Sağlık hizmet sunucularıyla halkımıza hizmet etmek ve sigortalılarımızın hak kaybını engelleme adına bu tarz programların devam edeceğini söyledi.

 

BOR KAYMAKAMI ABDULLAH KÜÇÜK’E ZİYARET

Niğde Sosyal Güvenlik İl Müdürü Mustafa Turan,  İl Müdür Yrd. Ömer Faruk İlhan ve Bor Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü Reyhan ÇAVUŞ , 26 Kasım 2015 tarihinde Bor Kaymakamı Abdullah Küçük’ü makamında ziyaret ettiler

Kaymakam Abdullah Küçük Bor ilçesi hakkında genel bilgi verdikten sonra İl Müdürü Mustafa Turan da sosyal güvenlikle ilgili konularda bilgi paylaşımında bulundu.

 NİĞDE SGK’DAN DR. SERVET ÇETİN İLKOKULUNA BİLGİLENDİRME

 Dr. Servet Çetin İlkokulu öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen programda, 'Güven ve Yarışçı Çocuklar' isimli çizgi film öğrencilere izletilerek program sonunda hikaye kitabı hediye edildi. Programda konuşan Niğde İl Müdür Yardımcısı Ömer Faruk İlhan, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun önemine dikkat çekerek, " Siz değerli çocuklarımızı bilgilendirmek ve sosyal güvenliğin önemini göstermek amacıyla, öğrencilerimizin anlayacağı şekilde güzel bir çizgi film karakteri oyun hazırlanmış. Ayrıca bu çizgi filmi anlatan bir hikaye kitabı da hediye edilmiştir. Tüm öğrencilerimizin bu konuyu önemle okumaları ve anne, babalarına anlatması faydalı olacağı düşüncesindeyim" dedi.

İlhan, "Evinize gittiğinizde anne ve babanıza sosyal güvenlik güvencesi olup olmadığını sorun. Şayet sosyal güvenlik güvencesi yok olan babalarınızın mutlaka kendilerini sosyal güvenlik kurumuna kayıtlarını yaptırmalarını isteyin." diye konuştu.

 

 

Editör: TE Bilişim