Niğde Belediyesi hemen hepsi bir önceki dönem de yapılan Türk Büyükleri Heykeli, İsmet Önünü ve Atatürk Heykeli, Seyit Onbaşı ve Niğdeli Ali Heykeli,  Abılay Han Heykeli gibi bir çok heykeli yerlerinden kaldırmış ve büyük tepki çekmişti. 


Enson Niğde Hükümet Meydanında bulunan Seyit Onbaşı ve Niğdeli Ali heykelleri kaldırılmış ve bazı gazeteler tarafından Belediye Deposuna atıldığı iddia edilmişti. 


SEYİT ONBAŞI VE NİĞDELİ ALİ HEYKELİ TERMİNAL ÖNÜNDE


Niğde Belediye Başkanlığının Kent Meydanı yapım çalışmaları alanı içerisinde kalan heykeller, yer belirlendikten sonra mevcut alandan taşındı. Bazı yayın organlarında belirtildiği gibi Seyit Onbaşı heykeli depoya kaldırılmadı. 22 Haziran Cumartesi günü yeni terminal önünde yer alan orta refüje yerleştirildi.


ATATÜRK VE İNÖNÜ HEYKELLERİ İNÖNÜ MAHALLESİNDE


Niğde Belediye Başkanlığı tarafından yürütülen Kent Meydanı projesi kapsamında düzenlemeler nedeniyle Belediye Binası önünde bulunan Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü heykelleri İnönü Mahallesi Mevlana Parkına, Türk büyüklerine ait heykeller Aşağı Kayabaşı Mahallesi Özbelde Mevkii Kızıl Elma parkına geçtiğimiz Nisan Mayıs ayları içerisinde kaldırılmıştı.

TÜRK BÜYÜKLERİ HEYKELLERİ KIZIL ELMA PARKINDA

Niğde Belediye Başkanlığının Niğde için önemi büyük olan Kent Meydanı projesi çalışmaları kapsamında alan içerisinde bulunan heykellere zarar verilmeden kaldırılarak, halkın rahatça görebileceği uygun mevkilere yerleştirildi. Kent Meydanı yapım çalışmaları kapsamında Seyit Onbaşı ve Niğdeli Ali’yi heykeli de yeni terminal önüne taşındı. Yeni Terminal önünde bulunan kavşakta yapılan düzenleme sonucunda 22 Haziran 2013 tarihinde Kent Meydanı Projesi çalışma alanı içerisinde kalan Seyit Onbaşı ve Niğdeli Ali Heykeli kaldırılarak aynı gün içerisinde yeni yerine yerleştirildi. 26 Haziran Çarşamba günü bazı basın yayın organlarında yayınlandığı gibi heykeller depoya kaldırılmamıştır. Kent Meydanı çalışma alanı içerisinden kaldırılarak yeni yerlerine yerleştirilmiştir. Heykeller depoya kaldırıldı haberleri asılsızdır.


ABILAY HAN HEYKELİ  İLHANLI MAHALLESİNDE


Niğde Belediyesi İlhanlı üst geçidi yanında bulunan ve adı Abilayhan parkı olarak verilen park en kısa sürede halkın hizmetine açacak.

Şehrin geneline hitap edecek olan Abilayhan Parkında çeşitli fidan dikimleri gerçekleştirilerek, çimlendirme çalışmaları da hız kesmeden devam ediyor. Niğde Derbent Kavşağında bulunan Abılay Heykeli de bu küçük parka yerleştirildi. 




















Editör: TE Bilişim