Niğde'nin Çiftlik ilçesine bağlı Şehyler köyünde bulunan Şeyh Bahattin ve Muhlis hazretlerinin mezarı bakımsızlıktan dökülürken çevredeki vatandaşlar yetkililerden buranın bakımı tadilatı için yardım istedi.

Niğde'nin Çiftlik ilçesine bağlı Şehyler köyünde bulunan türbeye, Niğde'den ve yakın illerden her gün ziyaretçi geliyor. İki mezarın bulunduğu türbe içinde Şeyh Bahattin ve Muhlis hazretlerinin mezarı bakımsız alanları içler acısı ve çevrede yaşayanların tepkilerini çekiyor.

Çiftlik ilçesine 3, Niğde merkeze 65 kilometre uzaklıkta Şeyler köyünde  bulunan şeyh Muhlis ve Bahattin hazretleri tahmine göre Kahire daha sonra Halep üzeri  250 sene öncesi  geldiği, burada çok sayıda talebe yetiştirdiği rivayet ediliyor. Şehyler köyü sakinleri son zamanlarda yaklaşık 10 metrelik bir duvarın göçtüğü ve türbenin içi oldukça terk etmiş faziletle birlikte kubbede artık kara ve yağmura dayanamadığını söylüyorlar. Duvar ile birlikte elektrik lambaları da durumdan hasar görmüş, küçük bahçede bulunan ağaçların bir kısmı ise yerinden çıkmış, bir kısmı ise göçen duvarın altında kalmış. Bakımsız bir görüntü veren, türbeye çevre illerden gelen konuklar tarafından da tepki ile karşılanıyor. Gelen ziyaretçiler, yetkililerin türbeyi, Şeyler köyün’ e yakışır şekilde bakılmasını istediklerini belirterek, “Buraya her gün farklı şehirlerden Şeyh Bahattin ve Muhlis Hazretleri’ni ziyarete geliyorlar. Ancak mezar yakınındaki bakımsızlık kötü görüntüye neden oluyor. Duvar çökmüş, türbe içerisinde mezarlığın üstü temizlenmemiş. En azından temizlenerek, daha temiz bir görüntüye kavuştura bilinirdi” dediler.


 
Editör: TE Bilişim