Sağlık Hizmetleri Emekçileri Sendikası – SES kuruluş yıl dönümü nedeni ile Niğde İl Temsilcisi Yılmaz Yıldız basın açıklaması yaptı.


Her türden farklılığın, bencilliğin ve bireyselliğin kışkırtılarak temel değer yapılmaya çalışıldığı, insani duyguların ırkçı bir saldırganlığa dönüştürüldüğü, en temel insan hakkının pazara çıkarıldığı bir zamanda, sahibinin SESi medyaların beyin yıkama çabalarına rağmen ; emekçiden ve halktan yana, herkesin kendini ifade ettiği, her düşüncenin çoğunluk olma hakkının olduğu, devletten ve siyasal partilerden bağımsız, emekçilerin hak ve çıkarlarını esas alan, toplumsal yararı bireysel çıkardan önemli sayan BİR EMEK ÖRGÜTÜYÜZ..

 

1 Ağustos 1996 yılında sendikamız SES kuruldu.


SES’in iskeletini oluşturan sendikaların kuruluşu da tıpkı KESK’e bağlı diğer sendikalar gibi sancılı olmuş, fiili mücadele sonucu Sağlık Ve Sosyal Hizmet Emekçileri mücadelesine katılmışlardır. Kuruluş yıllarının, Türkiye’nin faili meçhul (-belli-) cinayetlerinin yoğun olduğu döneme denk gelmesi, SES yönetici ve üyelerinin de büyük ölçüde Demokrasi ve İnsan Hakları mücadelesi içinde olması nedeniyle yitirdiklerimiz oldu. Onur üyelerimiz olan Necati AYDIN, Ayşenur ŞİMŞEK ve Behçet AYSAN başta olmak üzere kaybettiğimiz tüm arkadaşlarımızı saygıyla anıyoruz. Yitirdiğimiz bu arkadaşlarımız halen mücadelemize ışık tutuyor. Sendikamız başta olmak üzere; emek ve demokrasi güçleri bu yitirilen canlara çok şey borçludur. 12 Eylül karanlığı ile yaratılan korku imparatorluğuna bu yoldaşlarımız canları ile ışık oldular. Bu ışık; Türkiye emek ve demokrasi mücadelesinin yolunu aydınlattı. Her birini ayrı ayrı saygıyla anıyor, mücadelelerinin bize rehberlik edeceğini bir kez daha tekrar etmek istiyoruz..

 

KESK: Tüm çalışanlara İŞ GÜVENCESİ DEDİ..


Çalışma Bakanlığı önünde açıklama yapan KESK üyeleri, en düşük memur maaşının 2 bin 340 liraya yükseltilmesini kamuda sözleşmeli, taşeron gibi farklı statülerdeki güvencesiz çalışmaya son verilmesini istedi.


Hükümet teklifini 6 Ağustos'ta sunacak !!!


Yaklaşık 3 milyon emekçi memuru ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinin ilk oturumu tamamlandı. Bakan Çelik, "Hükümet olarak hesapsız davranma, programsız hareket etme, varını yoğunu toplu sözleşmeye endeksleyen ekonomik yaklaşım içinde olamayız" dedi..
Kurulun kararı kesin ve toplu sözleşme hükmünde sayılıyor. Geçen yıl, AKP Hükümeti'nin 3.5+3.5'lük zam teklifi kabul edilmeyince, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu yüzde 4+4'lük zamda karar kılmıştı..


Editör: TE Bilişim