AK Parti Niğde Milletvekili Ömer Selvi, İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

 

Selvi mesajında; “Bugün İstiklal Marşının Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabul edilişinin 91. Yıldönümünü büyük bir gurur ve mutlulukla kutluyoruz. Kurtuluş Savaşı sırasında milletimizin tarihe geçen eşsiz mücadelesi vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’un dizeleriyle ölümsüzleşmiş, İstiklal Marşı milli mücadelenin en zorlu döneminde halkımıza cesaret vermiş, bağımsızlığımızın sembolü olmuştur.

 

Mehmet Akif İstiklal Marşı ile milletimizin gönül yüceliğini, manevi değerlerini, milli kimliğini, vatan sevgisini en güzel şekilde anlatmış, ‘Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırtmasın’ diyerek verilen mücadelenin büyüklüğünü ve zorluğunu dile getirmiştir.

 

Bu eşsiz dizelerde bahsedilen değerler çerçevesinde daha müreffeh bir gelecek için azimle çalışacağımıza inanıyor, bu vesileyle milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u ve Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını rahmetle  anıyorum.” dedi.

 

Editör: TE Bilişim