AK Parti Niğde Milletvekili Ömer Selvi 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 97. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.


Selvi mesajında şu sözlere yer verdi:

“Türk Ulusu tarih boyunca mücadeleler vermiş, her zaman vatanı için kendi canını siper etmiştir. Bunun en güzel örneklerinden birisi de Çanakkale zaferidir. Bu zafer, milletimizin en zor koşullar altında, en büyük imkansızlıklar içinde dahi bağımsızlığı için nasıl mücadele ettiğinin bir göstergesidir. Çanakkale Zaferi Türk tarihinin dönüm noktalarından biri olmuş, bu savaşta kazanılan başarılarla milletimiz kenetlenmiş, ilerleyen yıllarda verilecek Kurtuluş Savaşı’nın temelleri burada atılmıştır.

Millet olarak böylesine büyük bir zaferi kazanmanın onuru ve gururunu daima yaşayacak, Çanakkale Savaşı sırasında sergilenen birlik beraberlik ruhu bize her zaman yol gösterecektir.

Büyük bir fedakarlıkla kazanılan vatanımıza hizmet aşkımızın hiçbir zaman eksilmeyeceğini, bilakis artarak süreceğini bu vesile ile bir kez daha ilan ediyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm dünyaya ‘Çanakkale Geçilmez !’ sözünü duyuran kahramanlarımızı saygı ve rahmetle anıyorum.”







Editör: TE Bilişim