Niğde Belediyesi, tüm şehitlerimizin fotoğraf ve isimlerini toplu taşıma araçlarının arka camlarına monte ettirdi.
 
Niğde Belediyesi, şehitlerimizin aziz hatırasını her yerde yaşatmayı sürdürüyor. Meydan, cadde ve sokaklara şehitlerimizin isimlerini veren Niğde Belediyesi, Türkiye’de örnek olabilecek bir projeyi daha hayata geçirdi. Şehitlerimizin fotoğraf ve isimleri şehir içi hatlarda toplu taşıma yapan özel halk otobüslerinin arka camlarına yapıştırıldı.
 
Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Ömer Halisdemir Anıtı’nın açılışından sonra şehitlerimizin isim ve fotoğraflarının yer aldığı özel halk otobüslerinin önünde konuyla ilgili açıklama yaptı. Başkan Akdoğan, 1980 yılından sonra terörle mücadele kapsamında şehadete yürüyen Niğdeli şehit sayısının 132 olduğunu belirterek, “Niğde şehir içinde toplu taşıma yapan 70 özel halk otobüsümüz var. Her bir araca 2 şehidimizin fotoğraf ve isimlerini monte ettirdik. Böylece tüm şehitlerimizin fotoğrafları Niğde’nin cadde ve sokaklarında özel halk otobüsleriyle birlikte 365 gün 24 saat görülebilecek” dedi. Başkan Akdoğan, şehitlerimizin fotoğraflarının süresiz bir şekilde otobüslerin arka camında kalmaya devam edeceğini de ifade etti.

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’ın Ömer Halisdemir Anıtı’nın açılış töreninin ardından tören alanında gerçekleştirdiği proje tanıtımına Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, AK Parti Niğde Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Erdoğan Özegen, Cumhuriyet Başsavcısı Seyfullah Öselmiş, İl Jandarma Komutan vekili J. Yarbay İhsan Çanak, Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, AK Parti İl Başkanı Emrah Özdemir, Kahraman Şehidimiz Ömer Halisdemir’in babası Hasan Hüseyin Halisdemir, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ömer Demir, Gaziler Derneği Başkanı Ramazan Yıldız, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
 
 
Editör: TE Bilişim